Kære mor – Hvad har min forhud gjort dig?

“Jeg hedder Jeremy, er 17 år gammel og blev omskåret som spæd på grund af min mors kulturelle baggrund. Min mor er hverken jøde eller muslim, men kristen. Hun kommer fra Ghana, hvor omskæring er udbredt”

Sådan starter 17- årige Jeremy Wilson sit særke debatindlæg i Politiken d. 24. november 2015.

12239207_10207836998340249_1998603449115399992_o
Billedet er bragt med tilladelse fra Jeremy Wilson.

Debatindlægget kan læses i sin fulde længde på Politiken Kære mor- hvad har min forhud gjort dig?
Han skriver videre i sit debatindlæg:

 

“Desværre har jeg i dag den modsatte oplevelse. Jeg ønsker ikke at fortælle om mine problemer i detaljer – det bliver lidt for intimt. Men jeg har problemer, som skyldes min omskæring, og det er jeg alvorligt ked af.”

“Min far bebrejder i dag sig selv, at han gik med til at få mig omskåret. Min mor derimod blev vred på mig, da jeg fortalte hende, at jeg syntes, at det var en kæmpefejltagelse, at hun fik mig omskåret. Hun blev så vred, da jeg sagde det, at jeg ikke har turdet tale med hende om omskæring siden.”

Intact Denmark arbejder for en aldersgrænse på 18 år for omskæring, Bliv medlem, tryk her det koster 100kr pr kalenderår.

Jeremy har meget på hjerte, og et par skarpe kommentarer til de forældre der får en rask kropsdel af deres raske barn skåret af.

“Hvorfor bilder nogle forældre sig ind, at de kan forudse, at deres søn en gang om mange år vil blive glad for, at de skærer noget af hans penis?”

“Hvad er det for noget at gøre ved sit sunde og raske barn? Det eneste, min mor fik ud af at omskære mig, var at udleve sine egne kulturelle forestillinger om den perfekte tissemand. Men det er da for pokker min krop og mine rettigheder, det burde handle om. Ikke hendes.”

“Nogle tror, at det, at der kun er relativt få mænd, der offentligt fortæller om deres omskæringsproblemer, betyder, at det store flertal af omskårne mænd er glade for at være omskåret. Men helt ærligt – hvor let tror du lige, det er som mand at stå frem og fortælle om den slags problemer og i øvrigt give sine forældre skylden?

“Forklaringen er nok, at mænd hellere vil døje med deres omskæringsproblemer i stilhed end risikere at blive latterliggjort som klynkehoveder i offentligheden.”

Jeremy afslutter sit debatindlæg med denne stærke udmelding.

“Jeg helmer ikke, før der er blevet indført en rimelig mindstealder – om det så vil tage mig resten af mit liv, før det lykkes. Denne uretfærdighed må stoppes.”

Læs debatindlægget i sin fulde længde på Politiken: Kære mor – hvad har min forhud gjort dig?

LÆS OGSÅ: Omskåret fordi min far var muslim – Djuma Berlev
LÆS OGSÅ: De er også imod
LÆS OGSÅ: 18-års aldersgrænse – Derfor!

 

Bliv medlem af Intact Denmark tryk her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.