MYTE vs FAKTA: Omskæring fjerner halvdelen af følsomheden i penis – måske mere…

MYTE: Forhud er bare almindelig hud, der ikke har nogen særlig funktion. Det betyder ikke noget, hvis den bliver fjernet.

FAKTA: Forhuden er et selvstændigt og meget følsomt organ med en række unikke funktioner.

I denne video forklarer Ken McGrath* om den omfattende forskning, der er foretaget i penissens følsomhed. Det er kortlagt, at forhuden indeholder en række følelegemer, der ikke findes i resten af penissen. Dermed ødelægger omskæring fuldstændig en væsentlig del af mandens intime følsomhed. En senomskåret mand har beskrevet det således:

– Efter omskæringen var det som at se sort/hvid TV, når man altid har set TV i farver.

Fjernelsen af mandens forhud og kvindens forhud er sammenlignelige indgreb rent anatomisk, men rent neurologisk er fjernelsen af mandens forhud lige så ødelæggende for mandens sexual oplevelse som fjernelsen af klitorissen er for kvinder. Gennem diskussion af penissens og forhudens neurologi forklares hvorfor.


* Ken McGrath, Senior Lecturer in Pathology at the Faculty of Health, Auckland University of Technology and Member of the New Zealand Institute of Medical Laboratory Scientists discusses his research into the neural anatomy of the human penis and the physical damages caused by circumcision.

McGrath is author of The Frenular Delta: A New Preputial Structure published in Understanding Circumcision: A Multi-Disciplinary Approach to a Multi-Dimensional Problem, Proceedings of the Sixth International Symposium on Genital Integrity: Safeguarding Fundamental Human Rights in the 21st Century, held December 7-9, 2000, in Sydney Australia.

Abstract: Textbooks and papers referring to penile function state that the source of penile sensation is solely the glans and often justify the existence of the prepuce by stating it protects the ‘sensitive’ glans. These statements are contrary to the neuro-anatomical and physiological facts accumulated over more than a century. This study reviews the findings of Taylor, et al., that the prepuce is the primary sensory platform of the penis, and describes a new preputial structure.

This interview was taped in Berkeley, California 2010.