fbpx

Billeder af omskæringer og anden kønskirurgi kan være voldsomt ubehagelige og grænseoverskridende

Billeder af omskæringer og anden kønskirurgi kan være voldsomt ubehagelige og grænseoverskridende. Det samme gælder billeder af børn, der er tydeligt ulykkelige eller i smerte, både for seeren og det viste barn. Ligeledes kan nærbilleder af kønskirurgi være ubehagelige at blive udsat for uden varsel.

Derfor har vi i Intact Denmark nøje overvejet vores billedpolitik.

Billeder af omskæringer og anden kønskirurgi kan bidrage til forståelse

Billeder af omskæringer og anden kønskirurgi kan til gengæld også være med til at give en større forståelse for indgrebenes art og af de mulige konsekvenser og komplikationer. Som man siger kan billeder sommetider fortælle mere end tusinde ord.

Intact Denmarks billedpolitik

  • Vi overvejer grundigt hvilken type illustration, der er den mest korrekte i sammenhængen
  • De valgte illustrationer skal være relevante for emnet
  • De valgte billeder af omskæringer og anden kønskirurgi skal være respektfulde overfor personer, der bliver udsat for indgrebet
  • Illustrationer af kønsorganer skal i videst muligt omfang være tegnede eller animerede
  • Illustrationer af kønsorganer skal i videst muligt omfang være af voksne personer, med mindre at det er meningsbærende at vise kroppens udviklingstrin hos børn og unge
  • Stærke billeder og illustrationer placeres under midten af indlægget med en tydelig advarsel, så ingen udsættes for dem uden at være forberedte.

Omskæringsbilleder på sociale medier

Vær opmærksom på, at reglerne på en række sociale medier som f.eks. Facebook, Twitter og Instagram sætter grænser for, hvilken type billeder, der må deles til offentligheden. Billeder, der indebærer nøgenhed og kønsorganer opfattes som seksuelle, pornografiske og potentielt som pædofile.

Denne grænse kan også ramme billeder af omskæringer og anden kønskirurgi, der deles i oplysningsøjemed. Derfor sørger vi normalt for, at det primære billede på vores artikler overholder reglerne for sociale medier, så du ikke risikerer at få karantæne fra dine profiler og vi ikke risikerer, at Intact Denmarks hjemmeside bliver markeret som upassende at dele.

Mange omskæringsmodstandere blev uforvarende sendt i karantæne fra Facebook, da de delte en artikel om komplikationer ved omskæring med Plastibell-metoden, der også er meget anvendt i Danmark. Pas på! Vi må advare om meget barske billeder.

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 200 om året

Der er lukket for kommentarer.