En af Danmarks Ninja Warriors og omskæringsmodstander

Du kender ham muligvis fra Kanal 5 programmet Danmarks Ninja Warrior, men i Intact Denmark kender vi Djuma Diallo Berlev som den unge mand bag dette tankevækkende indlæg i omskæringsdebatten Omskåret fordi min far var muslim – stærkt imod.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr kalenderår

For Djuma handler det om retten til at vælge selv. Voksne må selv bestemme, om de vil udsætte sig selv for omskæring, men ingen bør påtvinge raske børn en operation.

“Min far har givet mig empati og forståelsen for menneskerettighederne. Jeg elsker ham højt og han er min store inspiration.”

Fra Intact Denmarks side gætter vi på, at kærligheden og respekten er gengældt. Kan man andet end være stolt af en ung mand som Djuma?

Billedet er bragt med tilladelse fra Djuma

3 kommentarer til “En af Danmarks Ninja Warriors og omskæringsmodstander

 1. Desværre findes der kun 1,5 års centrale registreringer i en central omskæringsdatabase, der nu er nedlagt af Sunhedsministeren.

  Den viste at kun ca. 1 barn om dagen blev registreret omskåret herhjemme. Selvom det anslås, at ca. 3-5 børn om dagen reelt bliver omskåret.

  Vi anslår, at årsagerne til diffenrencen kan være følgende:

  *Fejl i det oprindelige estimat, altså at sundhedsstyrelsens vurdering af, hvor mange drengebørn med bopæl i Danmark, der omskæres om året. Det er der nu ikke noget, der tyder på.
  *Sjusk med lægernes registreringer til databasen. Der er en del,d er tyder på, at læger har undladt at rapportere en del af indgrebene.
  *Svindel med registrering. Der er hidtil ikke afsløret mange rituelle omskæringer, der er blevet registreret som terapeutiske (altså medicinsk nødvendige) for at inkassere tilskud, men noget tyder på at det foregår i et moderat omfang.
  *Omskæring foretaget i udlandet. Mange familier fra omskæringskulturer fortæller, at de får indgrebet udført i forbindelse med rejser til deres oprindelsesland.
  *Illegale omskæringer. Flere domme har nu påvist, at der er en omfattende illegal omskæringsindustri herhjemme. Sammenholdt med diffenrencen mellem det estimerede antal omskæring og det registrerede antal, er det sandsynligt at 50-75% af alle omskæring udført på børn, der er bosiddende i Danmark enten udføres illegalt eller i udlandet.

  Den eneste måde at beskytte børnene på er altså med en aldersgrænse, kombineret med en massiv oplysningsindsats.

  – Lena

 2. Min mor ville aldrig lade nogle andre end en professionel læge operere på mig… hvad er statistikken på hvor mange der ville få det gjort uprofessionelt?… hvad er statistikken på hvor mange der helt ville lade vær?… hvad er statistikken på hvor mange der ville undgå komplikationer?… lad os sige at antallet af omskæringer sænkes, men det propotionelle antal af komplikationer stiger således at antallet er det samme af omskærings komplikationer i DK… dette tilfælde ville stadigvæk være posetivt da der nu ville være færre omskæringer imod menneskers vilje generelt med det samme antal af komplikationer… … det sagt, jeg kender ikke statistikken, men vil gerne se den hvis du har den… lige nu er der kun en uskyldig, og det er babyen.

 3. Lena og co.

  jeg tror, at jeg ikke fik afsendt nogle betragtninger om Norge-modellen mm
  i al fald skriver jeg om det igen:

  Hvis man forestiller sig, at en lov siger, at rituelle omskærelser skal foregå i hospitals-regi, og at hospitalslæger ikke vil udføre indgrebet, så kunne man bilde sig selv ind, at så forsvandt uskikken.
  Men lige som med 18 års aldersgrænse-strategien, så må man indse, at muslimske og jødiske forældre, som insisterer på drengebaby-omskærelse vil gøre det illegalt, og vi er da i en snusket gråzone, som minder om før fri abort.
  Og: Hvis illegal omskærelse resulterer i voldsomme blødninger, så tør forældrene og omskæreren… ikke tage på skadestuen. (Ups!)
  Jeg er sikker på, at IntactDenmarks prægtige Ledelse har diskuteret disse aspekter mange gange.
  Personligt tror jeg på oplysning og mere oplysning, og i et Land som Danmark kan ingen undskylde sig med uvidenhed, i talt med faggrupperes tilslutning til vores/jeres sag, vil uskikken langsomt uddø.

  gode hilsner fra Eske

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.