fbpx

Dem, der tager skarpt afstand fra omskæring af raske børn – uanset køn, kulturel baggrund og forældrenes religion.


En lang række respekterede danske og udenlandske lægeforeninger og menneskerettighedsorganisationer har taget skarpt afstand fra omskæring af raske børn – uanset køn, kulturel baggrund og forældres religion. Mange af dem har krævet lovgivning for beskyttelse af børnene.

Vi har samlet links til en række af organisationerne her, men vi har desværre slet ikke fået registreret dem alle endnu. Dette vil sige at siden udbygges løbende.

 

Endnu vigtigere er det, at en lang række personer med baggrund i omskæringskulturer er stået frem og har opfordret til at traditionen stoppes.

 

2 kommentarer til “De er også imod

  1. Jødedom og især Islam er ikke religion. Det er stamme-kulturer, hvor alt stamme-liv bygger på stammeovertro, hentet fra gamle stamme-bøger med stamme-mytologi. I stamme-kulturer er ingen adskillelse mellem overtro og hverdag, – kulturen har ikke sekulariseret sig. Der er tale om før-religioner for jøders og muslimers vedkommende. Religionsbegrebet forudsættter sekulær livsfilosofi – et åndeligt univers tænkes adskilt fra det menneskelige. Og ligeså forudsætter begrebet ‘religion’ eller ‘tro’ et personligt individuelt valg af livsfilosofi. Men i stamme-kulturer er overtros-tvang. Og der er adfærds-tvang, stamme-medlemmer forfølges og straffes, hvis de ikke udviser stamme-loyalitet. Som stamme-menneske har individet intet valg af livsfilosofi eller “religion”, men bliver tværtimod forfulgt, hvis stammeovertroen ikke følges eller der ikke udvises stamme-loyalitet. Religionsfrihed er et nonsens-begreb i stamme-kulturer. Begrebet har især muslimer lært at anvende som våben imod os og vores sekulære samfund. Religionsfrihed for stamme-mennesker forvanskes til bliver synonymt med frihed til fortsat uhindret undertrykkelse af individerne i jøde- og muslim-stammen.

  2. Jeg forstår ikke hvordan man kan vende ordet “Religionsfrihed” så meget til at kunne forsvare omskæring mod børn.

    Religionsfrihed er ikke bare et ord. Religionsfrihed er nemlig en del af frihedsrettighederne og giver i det store hele mennesker lov til at have den tro, som de selv ønsker – uden den er dem påtvungen på nogen måde.

    Netop derfor strider rituel omskæring af børn imod religionsfriheden.
    Netop derfor bør man vente til at barnet selv kan træffe beslutningen i en moden alder.
    Netop derfor bør omskæring af børn ophøre. Religionsfrihed er nemlig også friheden til selv at bestemme.

Der er lukket for kommentarer.

Tema: Pena af Anariel Design.