fbpx

OmskæringsinstrumentHos mindre børn er forhuden vokset sammen med penishovedet (glansen). Det er helt naturligt. Den sidder fast på penishovedet på omtrent samme måde og med samme type væv som en negl sidder fast på en finger.

Med tiden modnes forhuden og frigør sig fra penishovedet. Dermed kan den bevæges frit frem og tilbage. Det anslås, at forhuden indeholder omtrent halvdelen af alle følelegemer i hele penis. Forhuden er en dobbeltlaget mekanisme. På indersiden er der slimhinde mangen til den man har på indersiden af øjenlåget. På ydersiden er der almindelig hud.

Hos 80% af alle drengebørn er forhuden stadig vokset fast på penishovedet ved 3 års alderen. Den frigør sig naturligt og ved 12 års alderen er det kun hos 20% af alle drengebørn, at den fortsat sidder fast.

For at kunne gennemføre en omskæring, hvor forhuden skæres af, skal forhuden vristes fri af penishovedet, hvis den ikke allerede har frigjort sig naturligt.

Det gøres ved at føre en såkaldt omskæringssonde som den på billedet, ind mellem forhuden og penishovedet. Dermed trækkes huden af penishovedet, der efterlades hudløst. Instrumentet føres frem og tilbage under forhuden, indtil der er skabt fri bevægelighed hele vejen rundt om penishovedet.

Selve omskæringen kan foretages på mange forskellige måder. Fælles for dem alle er, at forhuden klemmes eller skæres af.

Husk! Det er naturligt, at forhuden ikke kan bevæges frem og tilbage hos småbørn. Det skyldes bl.a., at forhuden er skabt til at beskytte urinrøret mod urenheder og bakterier. På den måde får små børn ikke urinvejsintektioner fra indholdet i deres bleer, eller når de kravler rundt.

Forhuden skal bare rengøres blidt udvendigt. Den skal aldrig trækkes tilbage af andre end barnet selv. Når forhuden langsomt frigøres, kan man lære barnet at trække den tilbage og skylle penishovedet under lunkent vand. Det er ikke nødvendigt at bruge sæbe under forhuden eller på penishovedet.