3 liberale folketingsmedlemmer bryder tabuet om drengeomskæring

Er vi så ude på at angribe mangfoldigheden og forskelligheden i Danmark? Er vi ude efter muslimer og jøder? Overhovedet ikke, og vi har intet imod, at myndige mennesker lader sig omskære efter eget valg. Voksne mennesker må generelt helt selv om deres religiøse ritualer, og de må skære hud af, tatovere sig, banke pinde gennem ørerne og alt muligt andet af religiøse, kulturelle eller æstetiske årsager. På sig selv.

Skærmbillede 2014-04-24 kl. 12.42.55Skriver Liv Holm Andersen (Radikale), Ole Birk Olesen (Liberal Alliance) og Karsten Lauritzen (Venstre) der alle tre er medlemmer af Folketinget. De kræver nu i dagens kronik i Jyllandsposten Liberale mod børneomskæring at tabuet vedr. drengeomskæring på Christiansborg brydes. Læs endelig hele kronikken på Jyllandspostens hjemmeside. Den er velskrevet.

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 100,- om året

Hvor er det stærkt at se folketingets politikere stå sammen på tværs af partiskel for at forsvare samfundets allersvageste. De handler om børns grundlæggende rettigheder. Om menneskets ret til selv at råde over egen krop. Alle skal have frihed til at gøre med egen krop, hvad de vil, men ingen har ret til at skalte og valte med andres kroppe, heller ikke forældre.

Præcis det har Intact Denmark også argumenteret for mange gange tidligere, bla. i indlægget Drengeomskæring er lemlæstelse, der blev bragt i Fyens Stifttidende d. 27. januar 2014.

Læg i øvrigt mærke til Jyllandspostens illustration af Liv, Ole og Karstens knaldgode indlæg. Vi har bragt en del af det her, men det er den fulde version, der er interessant.

Man må håbe, at Folketingets politikere nu i flok træder i karakter og forholder sig til den krænkelse af børns rettigheder, som kønslemlæstelse af raske børn jo er. Det er påfaldende, at majoriteten af Danmarks læger og menneskerettighedsorganisationer kan kræve en aldersgrænse for drengeomskæring, mens der er larmende tavshed på Christiansborg.

Fra Intact Denmarks side skal lyde et stort og rungende tak til de tre politikere, der har valgt at tage kampen op for børnene. Vi glæder os meget til at se en høring om emnet på Christiansborg, så det kan blive fuldt belyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.