Joachim B. Olsen ændrer holdning til drengeomskæring

Joachim B Olsen, Liberal Alliance.I Liberal Alliance er folketingsgruppen fritstillet i spørgsmålet om drengeomskæring. Joachim B. Olsen har tidligere argumenteret mod lovgivning, men har efter et møde med Intact Denmarks næstformand Leo Milgrom og forkvinde Lena Nyhus ændret holdning.

Dette holdningsskifte offentliggøres her efter aftale med Joachim B. Olsen. Vi er meget meget glade for den tillid som Joachim B. Olsen har vist Intact Denmark ved at lade os offentliggøre hans holdningsskifte her på vores hjemmeside.

Det er nødvendigt at beskytte både piger og drenge mod kønslemlæstelse med lovgivning. Der skal indføres en aldersgrænse for omskæring af raske børn uanset køn, kulturel baggrund og forældres religion. Intact Denmark foreslår, at aldergrænsen sættes ved 18 år.

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 100 om året

Også Ole Birk Olesen og Merete Riisager fra Liberal Alliance har tidligere krævet lovgivning vedr. drengeomskæring, bla. har Ole Birk Olesen for nylig udsendt en kronik om emnet i fællesskab med Karsten Lauritzen fra Venstre og Liv Holm Andersen fra Radikale; Liberale mod børneomskæring.

3 kommentarer til “Joachim B. Olsen ændrer holdning til drengeomskæring

 1. Er den religiøse følelse ikke alene et privat forhold mellem den religiøse og så Gud eller noget guddommeligt?
  En troende… værdsætter/tilbeder Gud, og sådan er det vel. Den logiske konsekvens af min “tese” – det vil altså sige, at religiøsitet er et følelsesmæssigt og strengt private forhold mellem den enkelte og Gud/en guddom – er da, at diverse ritualer og skikke, her under omskæringen, ikke er en religiøs handling, men en skik (læs: uskik). Om man nu inddrager dyr i ofringer eller babyer i operative kønsindgreb, så har det intet med følelsen mellem person og Gud at gøre, for skikkene inddrager – her: dyr og menneskere, som ikke har noget valg og ikke kan indvies i nogen religiøs følelse, man kan med omskæringen sige således: Drengebabyen bliver ikke religiøs, det vil sige troende, af at få klippet sin forhud af. Han bliver taget som gidsel.

  venligst fra Eske Holm

 2. Intact Denmark arbejder alene for at sikre børns grundlæggende kropslige rettigheder.

  Vi mener, at omskæring er et valg, som den voksne veloplyste person skal træffe for sig selv. Det er ikke et valg, som man træffer på vegne af andre mennesker – heller ikke egne børn.

  Dine holdninger vedr. tvangssekularisering etc. står helt for egen regning og er på ingen måde en del af Intact Denmarks arbejde.

  Intact Denmark er stiftet af omskårne og intakte. Af mænd og kvinder. Vi har jødisk, muslimsk og kristen baggrund. Nogle er troende, andre er ikke.

  Som forening er vi altså hverken anti-jødisk eller anti-muslimsk.

  Vi arbejder for børnenes rettigheder – ikke mod forældrenes – med åbenhed, respektfuld dialog og vidensdeling som bærende principper.

  – Lena Nyhus, forkvinde

 3. Islam og jødedom er stamme-kulturer, der fortsat praktiserer stamme-livsførelse midt i moderne, frie demokratier! Der er tale om hhv 1500 år og 3000 år gamle (forstokkede) stamme-kulturer. Muslimske og jødiske børn bliver frataget den religionsfrihed og den selvbestemmelsesret, de som frie borgere i et frit demokratisk samfund ellers har ret til !!!! Hvordan kan vi i demokratiske samfund tillade, at nogle børn (nemlig stammebørnene) fratages deres borgerlige rettigheder af stammerne – og indoktrineres til at blive undersåtter i stamme-kulturen med selvbestaltede stamme-autoriteter. ???
  Så forstå det dog: STAMMEKKULTURER ER IKKE RELIGIONER. Stammekulturer (som den muslimske og den jødiske) er sammenfletning af stamme-overtro og stamme-praksis. Stamme-praksis som omskæring og spise-forskrifter kan ikke anerkendes som tilhørende diverse stammers “religion” inden for vores sekulære vestlige livsforståelse og demokratis rammer! Stamme-kulturer skal NØDVENDIGVIS tvangs-sekulariseres…..i stedet for, at de som jøder og muslimer nu gives frit spil til at tvangs-indoktrinerer deres danske børn med intolerant og totalitær stamme-kultur.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.