Ercan Alici

Omskæring: Husk, at du ikke er forpligtet til at kræve dette af dit eget barn, uanset hvad din kulturarv måtte være.

Det påstås ofte, at omskæringsdebatten alene er drevet af majoritetsdanskernes ønske om at diskriminere minoriteter. Det er selvfølgelig ikke rigtigt.

Bliv medlem af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

Det handler om et oprigtigt ønsker om at beskytte børns grundlæggende rettigheder. Det ønske er vi mange, der deler. Nogle har baggrund i omskæringskulturer, nogle har selv været udsat for omskæring af kulturelle, religiøse eller medicinske årsager, nogle er simpelthen allierede.

Læs medlem af Intact Denmark Ercan Alicis debatindlæg Dette handler om at gøre det etisk rigtige i Jyllandsposten her.

Alicis indlæg er et svar på Saman Atter Motlaghs indlæg Hvorfor er vi danskere så optaget af omskæring, når vi kunne debattere julehurlumhej og alkohol?, som rummer mange interessante pointer. Motlagh har selv en ubehagelig omskæringsoplevelse i bagagen og ønsker ikke at videreføre traditionen til sine børn, men…

Læs også Omskåret: Jeg måtte ofre min forhud to gange

Gem