Det var ikke sjovt: Når børn beretter om omskæring

“jeg er 11 år og muslim og kommer fra tunesien.

i sommerferien var jeg på ferie dernede for at blive omskåret uden bedøvelse.

det var ikke sjovt”

Sådan lød det hos Børnetelefonen for nylig. Heldigvis svarede Børnetelefonens medarbejdere på vanlig indsigtsrig og omsorgsfuld maner

“Kære dreng på 11 år.

Stakkels dig. Det må have gjort forfærdelig ondt at blive omskåret uden bedøvelse.  Jeg kan godt forstå, at du har brug for at fortælle det til nogen. Godt, du skriver.

Jeg ved også, at det tit kan være svært at tale med nogen om det… Læs resten her

Intact Denmark vil nu tage kontakt til Børnetelefonens rådgivere og tilbyde specialviden om følgerne af omskæring både psykisk og fysisk. Vi har nemlig mange voksne medlemmer, der går og gemmer på en historie, der minder meget om den 11-åriges. Den erfaring skal udbredes, så vi kan forebygge fremtidige omskæringer og hjælpe med at mildne forløbet, for dem vi ikke kunne nå at hjælpe.

Børnetelefonen har nemlig helt ret, når de skriver

“Vi mener, at det faktisk ikke er i orden at omskære børn, hvis der ikke er noget galt med kroppen og den måde den fungere. At alle selv bør have ret til at beslutte om de vil omskæres, når de er gamle nok til det. Hvis nogen ønsker at blive omskåret, så er det vigtigt, at det foregår smertefrit og hygiejnisk – og at den person, som udføre omskæringen er uddannet til det.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.