Læse Aaliyah Shaheen historie

Nej til drengeomskæring

I Danmark dyrker vi religonsfrihed. Danmark har tilsluttet sig Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, hvis artikel 9 giver ret til frihed for tanke, samvittighed og religion. Det gælder også børnene. Religionsfrihed betyder ikke, at man må skære sin tro ind i andre mennesker.

Ifølge FN’s Børnekonvention står der at – At børn har ret til beskyttelse – fx mod krige, vold, misbrug og udnyttelse at børn har ret til medbestemmelse – som fx indflydelse, deltagelse og ytringsfrihed.

Jeg har læst Mortens Frisch kronik i Politiken og tilslutter mig hans faglige synspunkter.

Min generelle holding til drengeomskæring er at det er et overgreb på børn. Jeg synes, at forældrene misbruger deres magt for at yde denne forbrydelse på deres drenge. Man skærer ikke i raske børn. Alle er født som frie mennesker.

Jeg kommer selv fra en muslimsk baggrund og har fravalgt at omskære vores søn. Det strider imod børnerettighederne.

Det er heller ikke et krav ifølge islam, kun en tradition man har taget til sig for ca. 3.000 år siden, over 2.,000 år inden islam blev dannet.

Derfor synes jeg, at det skal være et valg hos drengen. Det er hans krop og hans ret til ændre på sin krop som individ.

Jeg undrer mig over, at vi ikke beskytter drenge ligesom pigerne i Danmark vedrørende omskæringen. Hvis et barn bliver udsat for vold i hjemmet bliver han/hun fjernet med det samme, men samtidig griber myndighederne ikke ind og beskytter små drenge mod lemlæstelse. Det forstår jeg slet ikke.

– Aaliyah Shaheen

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 100,-

Aaliyah Shaheen er 27 år. Hun har dedikeret sig til at rådgive og støtte unge mennesker, der vil gøre op med social kontrol. Nedenstående er et uddrag af hendes egen historie. Den er barsk. Du kan læse den hele på hendes Facebook-side. Giv den et like, hvis du vil støtte hendes indsats. Aaliyah gør en forskel, også når det gælder kønslemlæstelse af børn.

Som 16-årig var jeg på selvmordets rand på grund af dødstrusler, vold og social kontrol.
Derfor indså jeg, at jeg var nødt til at træffe den ultimative valg: at gå under jorden for at undgå familien.

Frygten for mistet mødom.
Som barn måtte jeg ikke spille fodbold. Jeg måtte heller ikke gå på gaden alene, tale med drenge eller cykle.

– Min mor var bange for, at jeg ville miste min mødom, hvis jeg cyklede.
På daglig basis blev jeg truet med at blive smidt i en sø.

I flere år levede jeg under familiens kontrol – og hvis jeg ikke føjede familiens regler, truede de med døden.

For nylig deltog Aaliyah i Radio24syvs program Nattevagten med værten Keith Thomas Lohse, emnet var drengeomskæring. Lyt med her Time 1, Time 2, Time 3. Aaliyah deltog i 3. time.

Hun planlægger endda at tage emnet op ved Amnesty International Danmarks landmøde.

“Hvorfor har Amnesty i deres nye kampagne ” My body my right” ikke taget fat i emnet drengeomskæring og æresdrab?” lyder hendes spørgsmål.