Kalender

Generalforsamlinger 2021

Velkommen til Intact Denmarks generalforsamlinger søndag d. 28. marts 2021. Online.

I år planlægger vi at afholde både en ordinær og en ekstraordinær generalforsamling samme dag. Det skyldes, at vi skal behandle vedtægtsændringer. Vedtægtsændringer, der besluttes på en ordinær generalforsamling, skal efterfølgende bekræftes ved en ekstraordinær generalforsamling.

Da vi allerede har haft indgående drøftelser om vedtægtsændringerne ved generalforsamlingen 2020 og har indarbejdet foreslåede ændringer, forventer vi, at behandlingen af vedtægtsændringerne kan forløbe hurtigt og effektivt i år.

Program

9:45 – 10:00 Åbning for deltagelse via onlineplatform


10:00 Ordinær generalforsamling

1) Valg af dirigent
2) Valg af referent
3) Årsberetning
3) Fremlæggelse af regnskab
5) Godkendelse af regnskab
6) Fremlæggelse af budget
7) Godkendelse af budget
8) Forslag om kontingentsats
9) Valg til bestyrelsen
10) Valg af suppleanter
11) Valg af revisorer
12) Forslag om vedtægtsændringer
13) Eventuelt


16:00 Ekstraordinær generalforsamling

1) Behandling af vedtægtsændringer


Deadline for tilmelding

Deadline for tilmelding til Intact Denmarks generalforsamlinger 2021 er d. 20. marts 2021.

Tilmeldingsformular

Se yderligere informationer under tilmeldingsformularen.

Fornavn
Efternavn

Betaling

Deltagelse i generalforsamlingen er gratis og forbeholdt betalende medlemmer af Intact Denmark.

Teknik

Generalforsamlingen afholdes online, tilmeldte deltagere får direkte besked om formatet via mail forud for generalforsamlingen. (Hold øje med dit spamfilter.) Uddybende spørgsmål kan rettes til Intact Denmark kontakt@intactdenmark.dk.

Bliv medlem

Hvis du endnu ikke er medlem af Intact Denmark, kan du melde dig ind her. Det koster kun kr. 200 om året.

Kontakt

Yderligere oplysninger fås hos Intact Denmark på kontakt@intactdenmark.dk eller 71 99 21 59.

Bortvisning

Intact Denmark forbeholder sig ret til at afvise deltagere, der modarbejder foreningens grundlæggende formål eller udviser forstyrrende adfærd.

Nyhedsbrev

Tænker…
Success! Du er nu abonnent på nyhedsbrevet.. Du kan til enhver tid afmelde dig igen. 🙂

 

Borgerforslag: Støt 18 års mindstealder for omskæring

Fra 1. januar 2018 har Folketinget åbnet op for, at danske borgere kan indsende borgerdrevne beslutningsforslag, som kan behandles af folketinget. Det kræver kun 50.000 underskrifter.

Underskriv Intact Denmarks borgerforslag: Indførelse af 18 års mindstealder for omskæring af raske børn

Det tager kun 2 minutter med nemID. Klik dire Læs resten “Borgerforslag: Støt 18 års mindstealder for omskæring”

circumstraint, omskæringsbræt. Fastspændingsmekanisme til børn.

Det er første gang, jeg overværer en omskæring…

Da Rikke Ørskov Løw Kristensen (tidligere Nielsen) læste til jordemoder, var hun i praktik i New York. Det kom der er barsk omskæringsberetning ud af. Vi bringer den under titlen “Det er første gang, jeg overværer en omskæring…” Beretningen er et uddrag af artiklen “Jordemoder i New York”, der blev bragt i Tidsskrift for jordemødre, 2007, nr. 11.

“Det er første gang, jeg overværer en omskæring…”
– Jordemoder Rikke Ørskov Løw Kristensen


Jordemoder Rikke Ørskov Løw Kristensens beretning

En sygeplejerske bringer en lille, knap et døgn gammel, dreng fra babystuen til et lille rum, hvor jordemoderen og jeg venter ham.

Den lille dreng, som er nøgen og svøbt i et varmt tæppe, ser yderst tilfreds ud og er helt rolig. Da jordemoderen pakker ham ud af tæppet, begynder han at skrige. Han bliver lagt på en kold plastikplade, i en fordybning formet efter en gennemsnitlig babykrop med udstrakte arme og ben. Drengens arme og ben står ikke stille et sekund, og han skriger nu ad al kraft.

Jordemoderen tvinger hans arme, en af gangen, ned i fordybningerne, lavet til armene, hvorefter hun spænder hans arme fast med velcrobånd, som er fastgjort på pladen til netop dette formål. Den lille dreng har gode benmuskler, for da jordemoderen skal fastgøre hans ben, må hun flere gange stramme velcrobåndene lidt ekstra for at sikre, at han ikke kan bevæge sig. Så er han parat.

Jordemoderen finder kniv og instrumenter frem, mens den lille nu skriger højt, monotont og er fuldstændig umulig at få kontakt med. Det lille lokale, hvor kun personale er tilladt adgang, virker pludselig klaustrofobisk. Mens jeg bider tænderne sammen og kæmper med at holde mig på benene, overdøver skrigene fra den hjælpeløse dreng alle lyde fra babystuen udenfor.

Det er første gang, jeg overværer en omskæring…


Circumstraint / omskæringsbræt

Rikke blev inspireret til at sende artiklen til Intact Denmark, da hun så vores opslag om circumstraints på Facebook. Det er netop det omskæringsbræt som barnet blev spændt fast på ved den omskæring, som Rikke overværede.

Læs også Erfaren amerikansk jordemoder med stærke holdninger til omskæring
Læs også Mit navn er Mahican, jeg er læge

Bliv medlem af Intact Denmark Det koster kun kr. 200 pr. år. Sammen beskytter vi raske børn under 18 år mod omskæring og anden kønskirurgi. Man skærer da ikke i raske børn.


Kontakt Intact Denmark

Kontakt os gerne, hvis du har en fortælling om omskæring, som Intact Denmark. Sammen gør vi en forskel. Man skærer da ikke i raske børn.

Intact Denmark Ekstraordinær Generalforsamling 2020 – online

Velkommen til Intact Denmarks ekstraordinære generalforsamling søndag d. 27. december 2020 kl. 10:00. Online.

Ved årets ordinære generalforsamling i april 2020 udskød vi behandlingen af regnskabet af tidsmæssige årsager. Vi havde endvidere planlagt at afholde en ekstraordinær generalforsamling mhp. vedtagelse af nye vedtægter for foreningen. Pga. travlhed er vi ikke i hus med vedtægtsændringerne, men nu skal regnskabet altså godkendes. Der vil også være en kort – men helt givet vældigt spændende – update om de seneste politiske udviklinger.

(Næste ordinære generalforsamling finder sted d. 7. marts 2021.)

Tilmelding

Tilmeld dig i formularen herunder. Arrangementet er alene for betalende medlemmer af Intact Denmark.

Betaling

Deltagelse i generalforsamlingen er gratis.

Program

9:45 – 10:00
Åbning for deltagelse via onlineplatform
10:00 – 12:00
Generalforsamling

1) Valg af dirigent
2) Valg af referent
3) Fremlæggelse af regnskab
4) Godkendelse af regnskab
5) Forslag om kontingentsats
6) Den politiske situation lige nu
Tak for i dag

(Se yderligere informationer under tilmeldingsformularen.)

Deadline for tilmelding

Deadline for tilmelding til Intact Denmarks ekstraordinære generalforsamling 2020 er d. 20. december 2020.

Tilmeldingsformular

Teknik

Generalforsamlingen afholdes online, tilmeldte deltagere får direkte besked om formatet via mail forud for generalforsamlingen. (Hold øje med dit spamfilter.) Uddybende spørgsmål kan rettes til Intact Denmark kontakt@intactdenmark.dk.

Bliv medlem

Hvis du endnu ikke er medlem af Intact Denmark, kan du melde dig ind her. Det koster kun kr. 100 om året.

Kontakt

Yderligere oplysninger fås hos Intact Denmark på kontakt@intactdenmark.dk eller 71 99 21 59.

Bortvisning

Intact Denmark forbeholder sig ret til at afvise deltagere, der modarbejder foreningens grundlæggende formål eller udviser forstyrrende adfærd.

Nyhedsbrev

Tænker…
Success! Du er nu abonnent på nyhedsbrevet.. Du kan til enhver tid afmelde dig igen. 🙂

 

Politi (Billede af politistation)

Pressemeddelelse: politianmeldelse

Intact Denmark har i dag indgivet politianmeldelse mod den dansk fascistiske organisation Nordfront.

Antisemitisk pannordisk plakataktion udført af Nordfront

Nordfront har i anledning af den jødiske højtid Yom Kippur udført en såkaldt pannordisk plakataktion, hvor de har udspredt hadefulde, diskriminerende og løgnagtige påstande om jøder via plakater opsat rundt omkring i landet.Den ene plakat indholder blandt andet påstanden om, at jødiske rabbinere efter omskæring af drengebørn flokkes for at suge blodet af barnets penis.

Oral afsugning efter omskæring foregår formentlig ikke i Danmark

Det er korrekt, at der i jødedommen findes et ritual, der indebærer, at den udførende rabbiner med munden skvulper vin omkring barnets penis og afsuger blodet efter omskæring. Det kaldes Metzitzah B’peh. Det udføres fortsat i en række meningheder rundt omkring i verdenen, men såvidt vi ved, er det forlængst udfaset i Danmark. Det er altså misvisende og urimeligt at sammenkæde jødedommen i Danmark med Metzitzah B’Peh.

Sammenkædning af omskæring og pædofili

Nordfronts plakataktion sammenkæder ligeledes omskæringsritualet med pædofili, hvilket også er grov bagvaskelse og bidrager til diskrimination. Derfor er der efter vores bedste overbevisning tale om en hadforbrydelse og den har vi naturligvis anmeldt til politiet.

Intact Denmark er en multikulturel forening

I Intact Denmark arbejder vi for børns grundlæggende ret til egen krop, uanset hvilket køn, de har, og hvilken kultur og religiøs baggrund, de er rundet af. Vores medlemmer har jødisk, muslimsk og kristen baggrund. Nogle er omskåret, nogle er ikke.

Legitim omskæringsmodstand skal ikke misbruges til diskrimination

Den legitime demokratiske modstand mod omskæring og anden kønskirurgi på raske børn, skal ikke misbruges til diskrimination af vores medborgere uanset baggrund eller religiøs overbevisning.

Man skærer da ikke i raske børn, som vi siger, og man udsætter heller ikke hverken dem eller deres forældre for diskrimination. Intact Denmark tager skarpt afstand fra diskrimination og hadforbrydelser.

På vegne af Intact Denmarks bestyrelse,

Lena Nyhus
Forkvinde

Intact Denmark online Generalforsamling 2020

Velkommen til Intact Denmark online generalforsamling 26. april 2020. Grundet corona / COVID-19 udfordringen, som verden står overfor, har vi i år ekstraordinært valgt at afholde generalforsamlingen online. Det bliver en ny oplevelse for os alle og sikkert også en udfordring, men det klarer vi også. Sammen gør vi en forskel.

Tilmelding

Tilmeld dig i formularen herunder. Arrangementet er alene for betalende medlemmer af Intact Denmark.

Betaling

Deltagelse i generalforsamlingen er gratis.

Program

 

9:45 – 10:00
Åbning for deltagelse via onlineplatform
10:00 – 12:00
Generalforsamling

1) Valg af dirigent
2) Formandsskabets beretning
3) Fremlæggelse af regnskab, budget og kontingent
(Udsættes til ekstraordinær generalforsamling)
4) Godkendelse af regnskab
(Udsættes til ekstraordinær generalforsamling)
5) Meddelelse om kontingentsats
(Udsættes til ekstraordinær generalforsamling)
6) Indkomne forslag
– Forslag til vedtægtsændring
7) Valg til bestyrelsen, suppleanter og ekstern revisor

Se yderligere informationer under tilmeldingsformularen.

Tilmeldingsformular

Teknik

Generalforsamlingen afholdes online ved hjælp af mødeplatformen WebEx. Afstemning foretages med anvendelse af afstemningsplatformen DirectPoll.

Deltagere anbefales at benytte browseren Google Chrome under mødet. Den bør installeres på forhånd.

Tilmeldte deltagere får tilsendt en vejledning forud for mødet. Vejledningen vil være tilgængelig fra d. 21. april.

Teknisk assistance er til rådighed før og under mødet. Uddybende spørgsmål kan rettes til Intact Denmark kontakt@intactdenmark.dk.

Den tekniske løsning medfører en øvre grænse på 100 deltagere. Vi forventer ikke så mange tilmeldte i praksis, men skulle vi nå grænsen, må generalforsamlingen afvente, indtil den kan afholdes fysisk, for vi afviser naturligvis ikke betalende medlemmer.

Bilag

Medlemmer kan tilgå bilag her. Koden er tilsendt pr. mail (tjek evt. dit spamfilter).

Bliv medlem

Hvis du endnu ikke er medlem af Intact Denmark, kan du melde dig ind her. Det koster kun kr. 100 om året.

Organisationer mod omskæring af raske børn

Har du set den imponerende liste over læge-, sundhedsfaglige og børneretlige organisationer, der har stillet sig på børnenes side i debatten om omskæring nu?

Især er Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensivmedicin (DASAIM) og Dansk Kirurgisk Selskab meget vigtige stemmer i denne debat.

Kontakt

Yderligere oplysninger fås hos Intact Denmark på kontakt@intactdenmark.dk eller 71 99 21 59.

Bortvisning

Intact Denmark forbeholder sig ret til at afvise deltagere, der modarbejder foreningens grundlæggende formål eller udviser forstyrrende adfærd.

Nyhedsbrev

Tænker…
Success! Du er nu abonnent på nyhedsbrevet.. Du kan til enhver tid afmelde dig igen. 🙂

 

COVID-19: Behandlingen af Borgerforslaget om omskæring udsættes muligvis

PRESSEMEDDELELSE
COVID-19: Behandlingen af borgerforslaget om omskæring udsættes muligvis af Folketinget, skriver DR.
Intact Denmark støtter en udsættelse.

DR oplyser d. 2. april, at Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S) har bedt Folketinget tage stilling til, hvilke beslutningsforslag, der kan udskydes til senere behandling. I den forbindelse nævner DR bl.a. Intact Denmarks borgerforslag om omskæring.

Bestyrelsesmedlem i Intact Denmark, Güray Baba, udtaler “Allerede for to uger siden meddelte vi vores medlemmer, at det vil være mest realistisk at forvente, at Folketinget behandler borgerforslaget om omskæring af raske børn, når COVID-19 situationen er mere normaliseret.”

Han fortsætter “Vi har fuld tillid til, at Folketinget vil tage borgerforslaget om omskæring af raske børn op igen og give det en grundig behandling, når corona-krisen er overstået. Det vil også sikre, at de sundhedsfaglige organisationer får mulighed for at bidrage med deres vurderinger til den tid.”

Borgerforslaget om omskæring af raske børn (FT 124) blev fremsat i foråret 2018. Det er støttet af foreløbig 51.931 borgere. Behandlingen af borgerforslaget er blevet udsat i flere omgange, dels pga Folketingsvalget 2019 og dels fordi Folketinget har afventet udarbejdelsen af et nyt notat om ikke-terapeutisk omskæring af raske drenge. Forslaget er fremsat af Intact Denmark i samarbejde med flere uafhængige debattører.

Repræsentanter for samtlige partier i Folketinget har ved tidligere lejligheder givet udtryk for, at spørgsmålet om omskæring er meget komplekst og kræver grundige overvejelser. Omskæringsdebatten er et emne, der har stor bevågenhed fra en række sundhedsfaglige og børneretlige organisationer.

Yderligere oplysninger og kommentarer kan indhentes hos:

Güray Baba
T 27 21 56 34
guray@intactdenmark.dk

Venligst

Lena Nyhus, forkvinde & Güray Baba, bestyrelsesmedlem

Intact Denmark er en forening af ufrivilligt omskårne og allierede. Foreningen arbejder for indførelsen af en 18-års aldersgrænse for omskæring af raske børn kombineret med en grundig forebyggelses- og oplysningsindsats. Foreningen vejleder også omskårne og deres pårørende, samt personer, der overvejer at tilvælge omskæring på egne eller deres børns vegne.

COVID-19: Behandlingen af borgerforslaget om omskæring udsættes
Læs DRs artikel herIntact Denmark: Kritik af omskæring er ikke antisemitisme

pressemeddelelse februar 2020

“Kritik af omskæring er ikke antisemitisme”, udtaler Mikael Aktor, der er jøde, lektor i religionshistorie og næstformand i Intact Denmark, forening mod børneomskæring. Han tager skarpt afstand fra sammenligningen, der er fremkommet i forbindelse med udtalelser fra Det Jødiske Samfund i Danmark i artiklen Detektor: Jødisk samfund kalder kritik af omskæring anti-semitisk – Regeringen er tavs (DR 28. Februar 2020).

RISIKO FOR SELVCENSUR HOS MEDIER OG DEBATTØRER

“Kritik af omskæring er ikke antisemitisme,” udtaler Mikael Aktor og fortsætter “Det er meget alvorligt, hvis foreningen Det Jødiske Samfund i Danmark får lov til at sætte et underforstået lighedstegn mellem omskæringskritik og antisemitisme.

Det kan medføre en selvcensur blandt medier og debattører, der begrænser omskæringsdebatten. 88% af befolkningen går ind for for indførelse af en 18 års aldersgrænse for omskæring af raske personer. Det gør vi, fordi vi går op i børns tarv og børns rettigheder. Man bør simpelthen ikke skære i raske børn.”

Mikael Aktor er medstifter af Intact Denmark, der arbejder aktivt for en 18 års mindstealder for omskæring af raske børn. Foreningen har fremsat et borgerforslag om omskæring, der er i behandling i Folketinget p.t.

DER SKAL VÆRE PLADS TIL SATIRE

Aktor fortsætter “Antisemitisme er et emne, der bør behandles med stor alvor. Derfor er det vigtigt, at begrebet ikke udvandes, men grovkornet satire og kritik af omskæring skal der være plads til i et demokratisk samfund, uden at det nødvendigvis ligestilles med antisemitisme. Intact Denmark og jeg ser med stor alvor på de tilfælde, hvor omskæringsdebatten misbruges til diskrimination af jøder, men jeg håber også, at statsminister Mette Frederiksen husker mig og andre jøder, der er omskæringsmodstandere, når antisemitisme defineres. Vi er minoriteten i minoriteten, og vi er taknemmelige for, at omskæring bliver debatteret. Det Jødiske Samfund taler ikke for mig som jøde, hvis de antyder, at kritik af omskæring er antisemitisme.”

MULTIETNISK OMSKÆRINGSMODSTAND

Intact Denmark er stiftet af en kreds af borgere med jødisk, kristen og muslimsk baggrund. Nogle er troende, nogle er ikke. Foreningen arbejder for indførelse af en 18 års aldersgrænse for omskæring og anden kønskirurgi på raske børn, uanset køn, kultur og religiøs baggrund. Foreningens medlemskreds er multietnisk, nogle medlemmer har gennemlevet omskæring og anden ufrivillig kønskirurgi, mens andre medlemmer er allierede.

BORGERFORSLAG OM OMSKÆRING

Pr. 28. februar 2020 er der 51.890 borgere, der har støttet Intact Denmarks borgerforslag om indførelse af mindstealder for omskæring. Folketinget forventes at førstebehandle forslaget medio marts 2020. Forslaget blev oprindeligt fremsat i 2018, men ikke færdigbehandlet pga. folketingsvalget foråret 2019; derfor er forslaget nu atter til behandling.

FAKTA OM OMSKÆRING AF RASKE DRENGE

Styrelsen for patientsikkerhed anslår, at der omskæres ca. 2.000 raske drenge om året, men Intact Denmark vurderer, at det reelle antal muligvis er betydeligt højere. Der registreres ca. 800 omskæringer om året. Det vides ikke, hvorfor der er et misforhold mellem det registrerede og det anslåede antal indgreb.Ifølge Det Jødiske Samfund i Danmark omskæres der ca. 15 raske drenge med jødisk baggrund pr. år.

KONTAKT

Spørgsmål og kommentarer kan rettes til Intact Denmark på:

Mikael Aktor, næstformand,
telefon 28307394 & mikael (@) intactdenmark.dk

Lena Nyhus, forkvinde, telefon 71 99 21 59

Güray Baba, bestyrelsesmedlem, guray (ad) intactdenmark.dk 

Vær venligst opmærksom på, at citater skal bringes i deres fulde og hele ordlyd, med mindre der foreligger udtrykkelig aftale om andet indgået med Mikael Aktor.

På vegne af bestyrelsen 

Lena Nyhus, forkvinde
Intact Denmark

Bliv medlem af Intact Denmark, det koster kun kr. 100 pr. år.

Tænker…
Success! Du er nu på modtagerlisten.

Stetoskop og notesbøger

Omskæring og lægevidenskab: Hvem er det egentlig, der fordrejer data?

Man kan godt blive i tvivl i debatten om omskæring og lægevidenskab: Hvem er det egentlig, der fordrejer data? Egentlig er det centrale i debatten om rituel drengeomskæring alle børns ret til kropslig integritet. Børn er børn, og uanset deres forældres baggrund har de lige så meget ret til beskyttelse mod ufrivillige operationer, der bortopererer raske dele af deres krop, som voksne har.

Stetoskop og notesbøger

Omskæringsdebatten handler om både lægevidenskab og rettigheder

På trods af dette indlysende rettighedsperspektiv kommer debatten om rituel drengeomskæring uundgåeligt til også at handle om lægevidenskab. Ikke mindst fordi rituel omskæring i Danmark betragtes som lægelig virksomhed – der skal være en læge til stede ved indgrebet, og lægen skal indberette operationen til Landspatientregisteret.

Blandt andet derfor bliver debatten også en kamp om lægevidenskabelige data og deres gyldighed og evidens.

Foreningen Circuminfo nedtoner komplikationer som følge af omskæring

Foreningen Circuminfo, der ønsker at sikre forældres fortsatte mulighed for at få drenge omskåret, forsøger at nedtone antal og alvor af komplikationer, samtidig med at de betoner påståede fordele ved omskæring. Som svar på disse påstande er fire læger gået sammen for at sætte tingene på plads i kronikken Læger i fælles opråb: Hvem bedriver fake science i omskæringsdebatten?, der blev bragt i Kristeligt Dagblad d. 28. februar 2020.

Kronikken var igennem er redigering for at gøre den mere læservenlig for personer uden fagligt kendskab til lægevidenskab.

Særlig version for personer med lægevidenskabelig indsigt


Men for personer med et sådant kendskab er her den første version af kronikken med henvisninger til de videnskabelige artikler, der er omtalt i kronikken.

– Mikael Aktor

Bliv medlem af Intact Denmark Det koster kun kr. 100 pr. år.

AFLYST: Intact Denmark generalforsamling 14. marts 2020

Som forholdsregel i relation til coronavirusudbruddet har Intact Denmark valgt at udsætte årets generalforsamling på ubestemt tid. Vi tilstræber at afholde generalforsamling hurtigst muligt, når forholdene tillader det.

Vi håber på opbakning og forståelse for denne beslutning.

– Bestyrelsen

Velkommen til Intact Denmark generalforsamling 14. marts 2020. Dagen byder på masser af viden om omskæring af raske børn og anden kønslemlæstelse samt selvfølgelig en indgående introduktion til det politiske arbejde med vores Borgerforslag og det nye omskæringsnotat fra styrelsen for patientsikkerhed.

Vel mødt til Intact Denmark generalforsamling 2020!

OBS – programmet er ændret…

Tilmelding

Tilmeld dig i formularen herunder. Arrangementet er alene for betalende medlemmer af Intact Denmark.

Betaling

Deltagelse i generalforsamlingen er gratis.

Program

9:00 – 9:15 Registrering
09:15 – 11:00 Generalforsamling
1) Valg af dirigent
2) Formandsskabets beretning
3) Fremlæggelse af regnskab, budget og kontingent
(Udsættes til ekstraordinær generalforsamling)
4) Godkendelse af regnskab
(Udsættes til ekstraordinær generalforsamling)
5) Godkendelse af kontingentsats
(Udsættes til ekstraordinær generalforsamling)
6) Indkomne forslag
– Forslag til vedtægtsændring
7) Valg til bestyrelsen, suppleanter og ekstern revisor

Se yderligere informationer under formularen.

Tilmeldingsformular

Adresse

Generalforsamlingen afholdes hos 
Sex og Samfund, Lergravsvej 63, 2. sal, 2300 København S.

Bliv medlem

Hvis du endnu ikke er medlem af Intact Denmark, kan du melde dig ind her. Det koster kun kr. 100 om året.

Foto og video

Deltagere, der ikke ønsker at blive fotograferet eller filmet, kan opholde sig i “Foto – nej tak” zonen under arrangementet.

Organisationer mod omskæring af raske børn

Har du set den imponerende liste over læge-, sundhedsfaglige og børneretlige organisationer, der har stillet sig på børnenes side i debatten om omskæring nu?

Især er Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensivmedicin (DASAIM) og Dansk Kirurgisk Selskab meget vigtige stemmer i denne debat.

Handicap

Adgang for gangbesværede. Der er nogle få trin ind i opgangen, men elevatoradgang til selve etagen, hvor arrangementet afholdes. Gangbesværede kan få hjælp på dagen ved forudgående aftale.

Hørehæmmede. Der er desværre ikke teleslynge under arrangementet.

Kontakt

Yderligere oplysninger fås hos Intact Denmark på kontakt@intactdenmark.dk eller 71 99 21 59.

Bortvisning

Intact Denmark forbeholder sig ret til at bortvise deltagere, der modarbejder foreningens grundlæggende formål eller udviser forstyrrende adfærd.

Ny regering i Finland vil beskytte alle børn mod omskæring

Den 6. juni 2019 tiltrådte en ny flerpartiregering i Finland ledet af socialdemokraten Antti Rinne. Den finske regering består af partierne: Socialdemokraterne, Centerpartiet, Det Grønne Forbund, Venstreforbundet og Det Svenske Folkeparti i Finland.

I regeringsprogrammet har partierne erklæret sig imod omskæring og anden kønskirurgi på raske børn: Læs resten “Ny regering i Finland vil beskytte alle børn mod omskæring”