fbpx

lege babyHvorfor ønsker Intact Denmark at aldersbegrænsingen for omskæring af raske personer skal være 18 år i stedet for f.eks. 12 eller 15 år?

 • 18 år er aldersgrænsen for andre permanente ændringer af den raske krop f.eks. tatovering, og sterilisation. (Indtil patienten er fyldt 25 år er der dog en betænkningsperiode på seks måneder.)
 • Social kontrol kan være et stort problem i omskæringssammenhæng. En fuldt myndig person på 18 år eller derover har lettere ved at vælge frit end en yngre, men vi bør hjælpe alle uanset alder til at modstå negativ social kontrol.
 • Kompetence til komplekse beslutninger. Omskæring har omfattende konsekvenser og indebærer en række risici. Det er vigtigt at kunne forstå kompleks information om sundhedsmæssige og seksuelle konsekvenser af indgrebet.
 • Den gennemsnitlige seksuelle debutalder i Danmark er over 16 år. Det er vigtigt at have stiftet fuldt bekendtskab med sit kønsorgan, før man træffer beslutning om permanente ændringer, der medfører at hele forhudens komplekse funktion forsvinder og andelen af følelegemer halveres.

2 thoughts on “Aldersgrænse 18+

 1. naturligvis vil fortalerne for drengeomskærelse ikke gå ind for aldersgrænse på 18 år. For dermed slutter traditionen med garanti.
  For en mand, der er omskåret som baby er der i sagens natur ikke noget før og efter rent seksuelt. Derfor fastholdes gidseltagningen af babyen. Er det for skrapt et ord, gidseltagning?

  Og Lena N:
  Glimrende med at invitere Ida Auken (som jo har trådt i spinaten) til Bornholm.
  Stort med dom i Aarhus. Kunne Foreningen få tryllet dommens fulde tekst frem??

Comments are closed.