fbpx

18 års aldersgrænse for omskæring og anden kønskirurgi på raske børn

Hvorfor ønsker Intact Denmark en 18 års aldersgrænse for omskæring og anden kønskirurgi på raske personer i stedet for f.eks. 12 eller 15 år?

3 gode grunde til at indføre en 18 års aldersgrænse for omskæring og anden kønskirurgi på raske børn

  • 18 år er aldersgrænsen for andre permanente ændringer af den raske krop f.eks. kosmetisk kirurgi, tatovering og sterilisation. Aldersgrænserne er indført for at sikre, at permanente kropsforandringer, der kan få konsekvenser for resten af livet, kun bliver foretaget af personer, der i videst muligt omfang forstår konsekvenserne. Kompetence til komplekse beslutninger. Omskæring har omfattende konsekvenser og indebærer en række risici. Det er vigtigt at kunne forstå kompleks information om sundhedsmæssige og seksuelle konsekvenser af indgrebet.
  • Social kontrol kan være et stort problem i omskæringssammenhæng. En fuldt myndig person på 18 år eller mere har lettere ved at vælge frit end en yngre, men vi bør hjælpe alle uanset alder til at modstå negativ social kontrol.
  • Den gennemsnitlige seksuelle debutalder i Danmark er over 16 år. Det er vigtigt at have stiftet fuldt bekendtskab med sit kønsorgan, før man træffer beslutning om permanente ændringer, der medfører at hele forhudens komplekse funktion forsvinder og andelen af følelegemer halveres.


Støt en 18 års aldergrænse for omskæring nu

Bliv medlem af Intact Denmark. Det koster kun kr. 100 pr år.