Læge Habib Ghasemi: Rituel omskæring er uetisk

habib-mir-ghasemi
Ortopædkirurg Habib Ghasemi, fotograf Kirsten Ibsen

Endnu en dansk læge med omskæringskulturel baggrund anbefaler en 18 års aldersgrænse for omskæring af raske drengebørn.

Habib Mir Ghasemi erklærer blandt andet: “Der er intet videnskabeligt belæg for, at rituel omskæring er til gavn for danske mænd. Hvis det var tilfældet burde Sundhedsstyrelsen komme med generelle anbefalinger, ligesom det gælder for vaccinationer. Men nej, ulemperne, komplikationerne og omkostningerne ved at anbefale rituel omskæring af 2,5 millioner danske mænd overgår de eventuelle fordele.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

I virkeligheden er rituel omskæring af drengebørn et smertefuldt irreversibelt kirurgisk indgreb, hvor funktionelt og følsomt væv bortskæres fra en erogen zone. Når indgrebet først er udført, er der ingen vej tilbage. Det enkelte individ skal leve videre med konsekvenserne af et religiøst begrundet kirurgisk indgreb, som han ikke havde mulighed for at tage stilling til.”

Læs hele Habib Ghasemis kronik her Rituel omskæring er uetisk

Læs læge Ayhan Al Koles kronikker her
Læs læge Abir Al-kalemjis standpunkt her
Læs læge Hadi Riazis standpunkt her

 


Fotograf Kirsten Ibsens hjemmeside

Udgivet af

Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of Intact Denmark - Forening mod børneomskæring and 'Just a Snip' - against genital mutilation.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.