10 kommentarer til “Kontakt

 1. Her er en af mine kæpheste:
  Ortodokse jøder siger, at omskærelsen er afgørende for den jødiske religion og dens identitet. Rent logisk, er det en negativ identitet, fordi man skærer noget af drengens penis. Man tilfører ikke babyen noget, man tager noget fra ham. Dernæst – som Lena sagde på TV – så er en baby på otte dage ikke religiøs. (Sic!) Hvordan kan voksne opnå identitets-bekræftelse ved at skære noget af et andet menneske, som er umælende og forsvarsløs? Det er både konkret og filosofisk det rene nonsens.
  Man burde tage et greb om de ortodokse jøders strube og forlange at få et svar på følgende spørgsmål:

  1 Hvorfor er det netop drengens penis, man beskærer?
  2 Hvad ville de ortodokse sige til, hvis de mødte en religion, hvis identitetsfølelse var lig med, at man skar for eksempel ørerne af babyer?
  Forkasteligt? Værre end det jøderne foretager sig?

  venlig hilsen fra Eske Holm, forfatter,danser

 2. Religioner har alle dage konkurreret med Eros, som for sin del giver mennesket mulighed for ekstase, nydelse og forløsning. Eros er livsfarlig for religionerne. Derfor lemlæster en del religioner deres drenge- og/eller pigebørn, så deres længsel og lyst nedsættes. Religionshistorikeren Walther Schubart har skrevet en viis bog “Eros og Religion” om dette emne og mange tilstødende. Den ortodokse kristendom nøjedes med psykologisk og psykisk kastration overfor lystne menigheder. Man truede med Guds vrede og en straf i Helvedes skærsild. Den skrækkelige mandPaulus sagde endog “I mit kød bor intet godt”.
  Jødedommens bøger er som bekendt en stor del af Det Gamle Testamente, og det er tydeligt, at den ortodokse jødedom er en seksualfjendtlig relgion. Islam, for sin del, er et mandsdikteret og kvindeforagtende sted at opholde sig, og de islamiske Lande, som omskærer piger og kvinder gør det for at disse, kvinderne, ikke har lyst, ejheller til sidespring. Man får en tro og frigid kone.Man boller med en iskold dame, som ligger og glor op i loftet med et tomt og foragtfuldt blik. Enhver hensigt med omskæringer er funderet i seksualfornægtelse.

 3. Det er en rigtig spændende problematik du her rejser, tak.

  Der er desværre uhyggeligt mange tilfælde af kønslemlæstelse rundt omkring i verden og som udgangspunkt vil vi gerne sætte ind mod dem alle.

  Som eksempel kunne man også nævne såkaldt breast ironing, altså det at slå og stryge pigers bryster væk med varme strygejern, metal etc. det er et voksende problem – dog ikke i Danmark.

  Desværre er vi – indtil videre – ikke i stand til det at beskæftige os med alle former for kønslemlæstelse. Vi er simpelthen for for lille en organisation lige nu.

  Derfor har vi valgt at fokusere vores kræfter der hvor vi reelt kan gøre en forskel for rigtigt mange børn her og nu, nemlig ved lovgivning vedr. drengeomskæring først i Danmark og siden forhåbentlig i udlandet.

  Ligeledes vil vi også gerne medvirke til at udvikle en handlingsplan for oplysning om kropslig integritet til alle danske børn, deres forældre, sundhedspersonale, pædagoger og lærere.

  Senere kan vi forhåbentlig udvide vores arbejdsområder.

  Kunne du tænke dig at skrive en kort introduktion til dry sex begrebet som en form for kønslemlæstelse? Måske kan vi offentliggøre den her på hjemmesiden som eksempel på andre former for kønslemlæstelse.

  Venligst

  Lena Nyhus, forkvinde

 4. Jeg ser ikke begrebet “Dry Sex” omtalt her. Altså i konsekvens af keratiniseret Glans P. (slimhinde er blevet hud) vil følelsen i Glans Penis ved normal vaginal fugtighed være fraværende. Derfor praktiseres udtørring af Vagina med urter, sæbepulver, salt, sand, vat, papirsnulder eller andet sugede. Som vanligt i patriakalske samfund er det mændene som sætter spillereglerne og våd skede betragtes i disse samfund som uren / u-kysk (“unchaste”). I konsekvens heraf ses læderede kønsdele hos begge parter med øget infektionsrisiko. Omskæring af mænd er måske en medvirkende faktor til den vanvittige udbredelse af HIV/AIDS i Afrika og kønssygdomme i verden i almindelighed. Søg selv videre information ved at copy/paste [“dry sex” sand detergent vagina circumcision] til Googles søgefelt (937 hits).

 5. Bo, mig bekendt er der kun to ting vi kan gøre ved det. Den ene er at købe en placering højere oppe. Det har foreningen ikke råd til. Den er anden er få en masse dybe links fra andre websites. Dét skulle flytte vores Google placering.

  Kunne du have lyst til at udvælge nogle relevante artikler fra vores hjemmeside og kontakte diverse sites, der kunne have interesse for sagen og bede dem linke til Intact Denmark? Det vil være en stor hjælp for os.

  – Lena Nyhus, forkvinde

 6. Kære Leo Milgrom
  Tak for dit mod og din indsats.
  Jeg sidder netop og lytter til dig på P1. Jeg har klippet det nedenstående fra Forældreansvarsloven. Mon ikke du kan bruge dette i diskussionen?
  § 2. Forældremyndighedens indehaver skal drage omsorg for barnet og kan træffe afgørelse om dets personlige forhold ud fra barnets interesse og behov.
  Stk. 2. Barnet har ret til omsorg og tryghed. Det skal behandles med respekt for sin person og må ikke udsættes for legemlig afstraffelse eller anden krænkende behandling.

  med venlig hilsen, Birgitte Uldum

 7. Vi har overvejet muligheden for en strafferetssag, men der er en række juridiske forhold, der betinger, at udfaldet ikke nødvendigvis er helt oplagt. Derfor og for ikke at risikere sådan en situation som i Tyskland, har vi valgt at fokusere på at få drengebørn beskyttet fra politisk hold i stedet.

  – Lena Nyhus, forkvinde

 8. Desværre er Intact ikke særlig synlig på nettet. Efter en DR2 udsendelse om drengeomskæring lavede jeg en søgning på ‘omskæring’ og jeg fandt ikke Intact (blandt de første ca. 15 hits).
  Det er ikke så godt.
  Men jeg glæder mig over at der er opmærksomhed om drenge omskæring.
  Mvh. Bo Sommerlund

 9. Som folkepensionist har jeg ikke råd til foreningskontingenter af nogen art, men det forhindrer mig ikke i at støtte foreningens synspunkter. Politisk ævl om “respekt for religioner” er ganske enkelt utilbørligt, uanset om det drejer som om lemlæstelse af piger og drenge, eller inhuman slagtning af dyr.

  Har foreningen overvejet en strafferetssag ? Mig bekendt skelner hverken straffelov eller konventioner imellem, om forbrydelser er begået af “religiøse grunde” eller bare begået.

  Håber der kommer så meget gang i debatten, at selv tvetungede radikale vågner op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.