fbpx

Ved Intact Denmarks generalforsamling d. 16. marts 2019 valgte medlemmerne denne bestyrelse.

LN_1  

Forkvinde, Lena Nyhus
lena@intactdenmark.dk

MA_1  

Næstformand, Mikael Aktor
Lektor i religionshistorie, Syddansk Universitet
mikael.aktor@intactdenmark.dk

SJ_1  

Kasserer, Svend Eide Joensen
Skov- og Landskabsingeniør
svend@intactdenmark.dk

GB_2  

Bestyrelsesmedlem, Güray Baba
Studerende
guray@intactdenmark.dk

 

 

 

30657046_10213195226409810_5717439182872248320_n.jpg

 

Bestyrelsesmedlem, Mariam Fathi

 

 

Suppleant, Line Høgh Sørensen
Studerende
Line@intactdenmark.dk

 

Suppleant, Linn Fabricius Dyg

 

Suppleant, Astrid Bjerrum Henriksen

Revisor, Henrik Steenberg
Revisorsuppleant, Lars Peter Bærendsen

Bestyrelsen repræsenterer bredden i foreningens medlemsskare. Vi er både kvinder og mænd, hvoraf nogle er omskårne andre er uomskårne. Nogle omskårne trives fint, mens andre har store problemer som følge af indgrebet. Vi repræsenterer både omskæringskulturer og kulturer, hvor den intakte krop er normen. Nogle har jødisk kulturbaggrund, nogle muslimsk, andre kristen. Nogle er troende, nogle ateister.

Vi dækker formentlig noget nær hele det politiske spektrum, selvom det ikke er noget vi diskuterer ret meget. Nogle er født i Danmark andre i udlandet. Fælles for os alle er simpelthen, at vi brænder for børns rettigheder. Der skal naturligvis ikke skæres i raske børns kønsdele, derfor arbejder vi for at stoppe børneomskæring af både drenge og piger, uanset kulturel baggrund og forældres religion.

Vores fokus er Danmark først, men vi vil også gerne gøre en indsats for at beskytte hele verdens børn mod kønslemlæstelse. Arbejdet for at stoppe kønslemlæstelse foregår blandt andet ved at forsøge at oplyse befolkning og lovgivere, således at lovgivningen bliver ændret til også at beskytte danske drenge under 18 år mod omskæring, uanset om det foretages i Danmark eller i udlandet, præcis ligesom piger beskyttes i store dele af verden i dag.

Vi forstår, at det er en stor proces for familier fra omskæringskulturer at omstille sig til andre ritualer, derfor finder vi det også vigtigt at informere og favne, de familier, der befinder sig i den proces. Vores udgangspunkt er, at forældre vil deres børn det bedste. Endelig er et meget vigtigt fokusområde at støtte de mennesker, der lever med konsekvenserne af omskæring helt tæt inde på livet. Der kan være både følelsesmæssige og fysiske følger at tage hånd om, og det vil foreningen have et stærkt fokus på. Sammen skal vi skabe verdenshistorie – et barn ad gangen.

Lena Nyhus Forkvinde

Tema: Pena af Anariel Design.