Intact Denmark fordømmer Nordfront

Kristeligt Dagblad publicerede d. 19 april 2021 et “åbent brev” til politikerne, der kæder Intact Denmark sammen med den nazistiske gruppe Nordfront.

Intact Denmark tager skarpt afstand fra denne sammenkædning. Intact Denmark har tidligere politianmeldt Nordfront for deres aktioner, og har også advaret om den seneste aktion, der fandt sted under den jødiske påske i april. Intact Denmark har bl.a. reageret på Nordfronts aktioner, fordi de omtaler omskæring. Intact Denmark er ikke optaget af, hvilken religion, tradition eller minoritet, forældre tilhører, men udelukkende af, at børn har ret til beskyttelse mod kønskirurgi, der ikke er helbredsmæssigt begrundet.

Uddrag fra Intact Denmarks pressemeddelelse:

“Intact Denmark tager naturligvis på det skarpeste afstand fra nynazisme i alle afskygninger og har ingen sympati for Nordfronts aktioner.
• Intact Denmark er imod omskæring og anden kønskirurgi på raske børn, uanset køn, kultur og religiøs baggrund.
• Intact Denmark er en multikulturel forening og vores medlemmer har mange forskellige livssyn. Blandt vores medlemmer er bl.a. ufrivilligt omskårne jøder, kristne og muslimer. Nogle af vores medlemmer er troende, andre er ateister og religionskritiske.
• Intact Denmark modarbejder aktivt diskrimination af minoritetsgrupper og har ved flere lejligheder meldt Nordfront til politiet.
• Intact Denmark arbejder aktivt for en god tone i omskæringsdebatten.

Intact Denmark hæfter sig ved, at beskyldningerne om, at omskæringsmodstand på en eller anden måde skulle være udtryk for antisemitisme eller nazistiske sympatier, er tiltaget, siden statsminister Mette Frederiksen drog lignende paralleller i sin appel til befolkningen d. 10. september 2020, men denne type beskyldninger har naturligvis intet på sig. 86-88% af befolkningen er imod omskæring af raske børn, og det er helt urimeligt at skyde Danmarks befolkning nynazistiske sympatier i skoene. Statsministeren har dermed bidraget mere til grøftegravning end til brobygning.”

Link til pressemeddelelsen: Klik på linket. Download: klik på knappen.

Artiklen fra Kristeligt Dagblad kan ses her.

– Mikael Aktor, næstformand, Intact Denmark