Borgerlige ungdomsformænd opfordrer moderpartier til at støtte en 18-års aldersgrænse

I en pressemeddelse opfordrer formændene for ungdomspartierne Venstres Ungdom, Liberal Alliances Ungdom og Dansk Folkepartis Ungdom deres moderpartier Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti til at støtte op om en 18-års aldersgrænse for omskæring.

Borgerforslaget for en 18-års aldersgrænse kan støttes HER.

Landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom Chris Bjærknes udtaler: ”Jeg mener at det er så hamrende forkert, at det gør helt ondt. Rituel omskæring er og bliver vold, og vi kan simpelthen ikke være bekendt, at det er tilladt i Danmark”. 

Chris Bjærknes har også før tilkendegivet sin støtte for borgerforslaget i Politiken, der kan læses HER.

Landsformand for Liberal Alliances Ungdom Carl Andersen udtaler: ”Det er et helt grundlæggende princip, at vi skal beskytte mennesker og børn mod overgreb. Omskæring af børn er et uigenkaldeligt indgreb som ikke skal foretages med mindre personen selv ønsker det som voksen. Fingrene væk fra forhuden!”.

Liberal Alliances Ungdom har længe støttet ideen om en 18-års aldersgrænse.

Landsformand for Venstres Ungdom Jacob Sabroe udtaler: ”Omskæring udgør et fysisk symbol på en handling, som er presset ned over hovedet på barnet. Det er en handling, som ikke kan gøres om, og som i en del tilfælde har medført komplikationer for barnet. Jeg sætter den personlige frihed for barnet først og går ind for, at omskæring kun kan foretages på myndige.”

Venstres Ungdom var det første ungdomsparti, der vedtog en resolution for en 18-årsaldersgrænse.