Læge anmeldt til politiet for ulovlige omskæringer

Intact Denmark – Forening mod børneomskæring har desværre fundet det nødvendigt at anmelde læge Said A. El-Batran, der sidste år blev frataget sin lægeautorisation på grund af en serie ulovlige uhygiejniske omskæringer.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – din støtte er afgørende for vores indsats

said a el-batran folder

På trods af, at El-Batran er frataget sin autorisation, er der alligevel dukket annoncer op i Århus, tilbyder omskæringer og andre såkaldte kosmetologiske behandlinger. Klinikken er ikke registreret og har ikke indberettet behandlinger til Landspatientregisteret. Ydermere hævdes det, at omskæringerne udføres af en speciallæge i urologi ved navn Muneer Muhassis, men der er ingen ved det navn, der er autoriseret med urologisk speciale i Danmark.

I lyset af ovenstående har Intact Denmark fundet det nødvendigt at anmelde El-Batran for:
– Drift af klinik uden fornøden autorisation
– Drift af klinik uden fornøden indrapportering til Landspatientregisteret
– Anprisning af såkaldt urologisk speciallæge, der ikke er i besiddelse af fornøden autorisation
– Mulig omskæringsvirksomhed uden fornøden autorisation

De nævnte forhold er ulovlige i henhold til autorisationsloven og straffeloven, populært kaldet kvaksalveriloven og paragraffen om grov vold. Der er tidligere faldet dom for grov vold i forbindelse med omskæring uden fornøden autorisation.

Styrelsen for patientsikkerhed har allerede forsøgt at inspicere klinikken (før Intact Denmarks politianmeldelse) og følger sagen. Vi er også bekendt med, at flere andre har indgivet tilsvarende anmeldelser.

Intact Denmark blev opmærksomme på sagen, da den kendte overlæge og forsker Morten Frisch skrev om den på sin Facebook-profil d. 2. juli 2017 i opslaget Tilbud i postkassen til århusianske familier med forhudsramte drengebørn. (Frisch er uafhængig forsker og er ikke medlem af Intact Denmark).

Både sundhedsminister Ellen Trane Nørby (Venstre) og sundhedsordførerne Flemming Møller Mortensen (Socialdemokratiet) og Liselott Blixt (Dansk Folkeparti) ser på sagen med stor alvor.

Læs politianmeldelsen af El-Batran politianmeldelsen af Said A El-Batran her
Læs pressemeddelelsen her Pressemeddelelse Intact Denmark – Said El-Batran