Kom nu på banen, Socialdemokrater

GB_2Hvad er Socialdemokratiets holdning til omskæring af raske drengebørn?, spørger Güray Baba, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og bestyrelsesmedlem i Intact Denmark – Forening mod børneomskæring nu i et indlæg i Jyllands-Posten og fortsætter

Blandt jøder, muslimer og visse kristne ses omskæring som en kærlig identitetsmarkør. Dette skønmaleri af omskæring er bare ikke alle drenges virkelighed. Drenge som igennem hele deres barndom må vokse op med, at de for evigt er anderledes end de andre. Unge mænd som med al smerte må erkende, at de for evigt må leve med et beskåret legeme, som de ikke nødvendigvis kan genkende.

Ifølge en meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV2 støtter 87% af danskerne en 18-års aldersgrænse for omskæring af raske drengebørn.

Flere partier har forlængst støttet op om en aldersgrænse, inklusive Socialdemokratiets eget ungdomsparti Danmarks Socialdemokratiske Ungddom, men alligevel er moderpartiet påfaldende tavse.

Som Güray Baba så rigtigt påpeger, så har Mette Frederiksen allerede i 2008 gjort sin holdning til omskæring af raske drenge helt klar, så det kan da ikke være partiets ledelse, der står i vejen for en klar resolution på området, kan det?

Jeg har aldrig forstået, hvorfor man skal skære i børn på den måde. Jeg mener ikke, at religion kan legitimere, at man påfører sine børn fysiske skavanker og de smerter, der må være forbundet med det. Vi har diskuteret omskæring af kvinder, men jeg mener også, omskæring af drenge skal forbydes. (Citat Mette Frederiksen).

Støt op om Güray og andre modige unge omskæringsmodstandere ved at dele indlægget og tagge de socialdemokrater, som du mener komme på banen i spørgsmålet om alle børns grundlæggende ret til egen krop.

Bliv medlem af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår
Læs hele indlægget S mangler politik mod rituel omskæring