Forældre idømt fængselsstraf for omskæring af døtre

1,5 års fængsel idømte Retten i Kolding i dag et forældrepar fra Fredericia for omskæring af deres døtre. Moren, der ikke er dansk statsborger, er desuden idømt 2 års betinget udvisning. Forældrene er desuden blevet pålagt at betale pigerne hver kr. 25.000 i erstatning for overgrebene.

Familien stammer fra Somalia og pigerne er angiveligt blevet omskåret ved en ferierejse til Kenya.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr kalenderår

Forældrene erklærer sig fortsat uskyldige. Dommen er anket til Landsretten.

Undervejs har forældrene selv hyret en speciallæge til at foretage en uafhængig undersøgelse af pigerne. Vedkommende kom frem til, at pigerne ikke var blevet omskåret, men den vurdering deles ikke af eksperter fra bl.a. Odense Universitetshospital. Den pågældende speciallæge er efterfølgende kommet i tvivl om sin vurdering.

Det kan være svært at afgøre, om piger og kvinder er blevet omskåret, da der findes flere forskellige typer omskæring. Da pigers og kvinders kønsorganer udvikler sig meget forskelligt kan der være tvivl om, hvorvidt der er foretaget snit eller fjernet væv fra f.eks. klitoris, forhuden (omkring klitoris) eller kønslæberne.

Læs mere Forældre anklaget for pigeomskæring

Læs mere Somaliske forældre idømmes fængsel i sag om omskæring

Læs mere Forældrepar idømmes fængsel for omskæring af egne børn