Omskæring: Dialogkaffen er blevet kold

Ayhan Al Kole, læge, spidskandiat for LA-Holstebro, børnerettighedsforkæmper, medlem af Intact Denmark skriver i Jyllandsposten d. 4. april 2017 “Hør nu, omskæringsdebatten er og har i over 2.500 år været et betændt emne. Hvad er løsningen? I årtusinder har man drukket dialogkaffe, og hvor langt er vi kommet? Dialogkaffen er blevet kold, og man har efterladt drengene alene. Vi skal virkelig skamme os over ikke at forsvare de drengebørn. Uagtet modreaktioner, varsling om bål og brand, vil jeg gå igennem skærsilden for at altid at tale de uskyldige børns sag.”

Læs hele indlægget Skærer du også i dine børn?

I indlægget skriver Ayhan Al Kole også, at omskæring af drengebørn er helt lovligt. Det er vi ikke helt enige i. Enhver form for overgreb er forbudt og reguleret af straffeloven.

Grundloven sikrer ethvert individ i Danmark retten til selv at beslutte, hvad vedkommende vil tro på, det harmonerer ikke med, at nogen skulle have ret til at skære sin overbevisning ind i andre mennesker. Heller ikke i børn.

Vi har også forlængst tiltrådt både børnekonventionerne og bioetikkonventionen, hvilket forpligter os som nation til at beskytte børns grundlæggende rettigheder og til aldrig at tillade indgreb udført på raske mennesker uden deres udtrykkelige samtykke.

Den eneste grund til, at omskæring af raske drengebørn ikke allerede bliver retsforfulgt i dag er, at systemet har vænnet sig til at lukke øjnene for en åbenlys uretfærdighed.

Man skærer da ikke i raske børn.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår