Forældres svære overvejelser om omskæring

skaermbillede-2017-01-24-kl-19-05-28Omskæring eller ej? Det kan være utroligt svær og følelsesladet for forældre fra omskæringkulturer at beslutte, om de vil fortsætte traditionen på deres egne børn.

Mustafa Kemal Topal  beskriver nogle af overvejelserne i dagens kronik i Information: Indvandrerbørn presser hinanden væk fra danskheden.

Det er ikke let at opdrage børn, der skal navigere komfortabelt i deres liv som danskere med udenlandske rødder. Det kan sommetider medføre problematikker, som kan være svære for forældrene at gennemskue og tackle sammen med børnene.

Topal fortæller om sin søn at “…han har gået til svømning, siden han var fire år gammel og er meget glad for det. Han har lært, at han skal vaske sig nøgen, uden badebukser før og efter svømning. Men når han har gymnastik i skolen, vil han ikke bade nøgen med de andre.

Der gik lidt tid, før vi forstod hvorfor. Sagen er den, at hans bedste ven, som kommer fra et andet muslimsk land, dækker sig til, når han går i bad og ikke mener, at man som muslim skal vise sin tissemand til de andre i klassen.

Når min søn er til svømning hver onsdag, vasker han sig stadig uden badetøj, sådan som han altid har gjort, men når han har gymnastik i skolen, prøver han at tage badebukser med. Han får selvfølgelig ikke lov til det af os, og jeg har flere gange taget ham i at gemme badebukserne under bøgerne i skoletasken.

Min søns reaktion får mig til at overveje min tidligere beslutning om, at han ikke skal omskæres. Det er ikke et religiøst krav, at muslimske mænd bliver omskåret, men det er bedst, hvis man gør det.”

Topal og hans hustru har sat sig grundigt ind i overvejelserne vedr. omskæring, før de valgte at lade deres søn forblive intakt. De har forstået, at der er gode sundhedsmæssige og seksuelle grunde til at lade være med at omskære, men hvad nu hvis sønnen bebrejder dem, at han ikke blev omskåret som barn? Hvad nu hvis han får en muslimsk partner og hun afviser ham, fordi han er intakt?

I Intact Denmark har vi fuld forståelse for, at forældre handler i omsorg, hvis de tilvælger omskæring af deres børn, men når man forstår den intakte penis funktioner, forhudens funktioner, selve omskæringsindgrebet og dets konsekvenser og mulige komplikationer bliver det umuligt at opfatte selve omskæringen som en kærlig handling.

Det er og bliver en amputation af en rask kropsdel fra et menneske, der bliver frataget selvbestemmelse over sin egen krop og seksualitet.

Topal og hans hustru er ikke alene med deres vanskelige overvejelser og vi har stor respekt for deres svære beslutning.

Læs hele Topals kronik i Information: Indvandrerbørn presser hinanden væk fra danskheden

Bliv medlem af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. år

Se programmet Omskæring af drengebørn på Doula TV

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.