Sygeforsikringen “danmark” yder ikke længere tilskud til omskæring af raske børn

Hænder mødesEfter stærkt pres fra befolkningen har Sygeforsikringen “danmark”s bestyrelse netop ved et hastemøde vedtaget en undtagelse til deres gældende tilskudsordninger. Det betyder, at “danmark” ikke længere yder tilskud til omskæring at raske drengebørn.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

Hidtil har det været muligt at få 85% tilskud til indgrebet. Direktør Allan Luplau understreger dog overfor Intact Denmark, at hele debatten har været meget overraskende for “danmark”, da tilskuddet ikke i praksis har været ydet til ikke-terapeutisk omskæring de seneste to år. Det vides ikke, hvorvidt tilskuddet har været ydet tidligere.

Intact Denmark takker befolkningen for det store engagement i børns rettigheder og takker ligeledes Sygeforsikringen “danmark” for den lydhørhed, som de har vist deres medlemmer i denne sag.

Læs Sygeforsikringen “danmark”s pressemeddelelse

Vi er dog ærgerlige over, at nogle små men meget højlydte grupper på de sociale medier har misbrugt debatten om børns tarv til chikane af kulturer, der går ind for omskæring.

Intact Denmark arbejder for børns rettigheder, ikke imod deres forældre eller oprindelseskulturer. Vi mener, at der er meget mere, der forener os, end adskiller os.

Fortsæt endelig debatten om omskæring af raske børn og børns grundlæggende rettigheder, men gør det sagligt og respektfuldt.

Man skærer da ikke i raske børn.

Læs mere om sagen her