Leder i JydskeVestkysten: Lemlæstelse af drenge må høre op

Den 25. oktober, under det hektiske forløb om sagen om skandalelægen fra Odense, udkom der en Leder i avisen JydskeVestkysten, som anbefaler, at folketinget vedtager et forbud mod omskæring af drengebørn – en lov som vil ligestille drenges retsstilling med pigers, da pigeomskæring har været forbudt længe.

I Lederen anbefales der følgende: “Vi skal have den lovgivning, vi ønsker, og 87 procent af danskerne er for et forbud, fortalte Megafon i sommer. Så lad os få det – og lad os få det nu.”

Læs hele Lederen her (kræver abonomment).

I Intact Denmark anbefaler vi en 18-års aldersgrænse mod omskæring af raske børn – uanset køn. Her er det for os afgørende, at der tages hensyn til drengens frie valg til kropslig integritet. Intet raskt barn fortjener at blive skåret i.

Vi ser det ikke som børns pligt at leve permanent med en skamferet krop, som de aldrig har givet samtykke til. Omskæring uden medicinsk begrundelse er ikke værdigt for barnets ve og vel.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun 100 kr. pr. kalenderår.

2 kommentarer til “Leder i JydskeVestkysten: Lemlæstelse af drenge må høre op

  1. Hvis du leder efter et spor en andens mobil, der kan hjælpe dig med at holde styr på dine børn eller medarbejdere, så skal du helt sikkert tjekke ud. Denne hjemmeside tilbyder et stort udvalg af sporingsprogrammer, der kan bruges på en række forskellige enheder, herunder iPhones, Android-telefoner og endda BlackBerrys. En af de gode ting ved er, at de tilbyder en gratis prøveversion af deres tjenester, så du kan prøve programmet, før du forpligter dig til det. Dette er en fantastisk måde at se, om programmet er det rigtige for dig, og det giver dig også mulighed for at se, hvor nemt det er at bruge.

  2. Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.