Socialdemokratiet: Vi støtter ikke omskæring af raske børn, men…

Socialdemokratiets sundhedsordføre Flemming Møller Mortensen udtaler i ovenstående interview til TV2, at Socialdemokratiet ikke støtter omskæring af raske drengebørn.

Vi er imod at forældre omskærer deres sønner

Flemming Møller bliver i starten spurgt ind til, om Socialdemokratiet går ind for, at de offentlige hospitaler skal varetage omskæringer af raske drengebørn.

Flemming Møller svarer: “Nej, det skal de ikke. Vi socialdemokrater bakker ikke op om at forældre lader deres drenge blive omskåret på grund af en religiøs tanke”. Senere i interviewet uddyber Flemming Møller, at det vil være en blåstempling af omskæring, som vil være fuldstændig forkert med socialdemokratiske øjne.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun 100 kr. pr. kalenderår

De offentlige hospitaler har lige siden 2003 ikke foretaget omskæringer på raske drengebørn. De danske læger afviser, at ville foretage disse indgreb på umyndige børn, når der ikke er medicinsk begrundelse. Idag foregår omskæringer på private klinikker, udlandet eller illegalt.

Flemming Møller udtaler yderligere, at Socialdemokratiet ikke ønsker, at drenge omskæres inden de er gamle nok til selv at tage beslutningen.

Afviser dog lovgivning

Flemming Møller Mortensen udtaler dog også en afvisning, af midlet om at bekæmpe lemlæstelse af raske drenge gennem lovgivning. Flemming Møller udtaler, at det er kompliceret, da omskæringer sker på baggrund af religion. Han udtaler, at socialdemokratiet helst foretrækker at udføre informationsarbejde, i håb om, at det kan overbevise forældrene fra at omskære deres sønner.

Flemming Møller udtaler yderligere, at “Børnerådet og de andre børnerettighedsorganisationer anbefaler heller ikke, at vi skal lave lovgivning”.

Den udtalelse er ikke korrekt. Børnerådet, Red Barnet, Børns Vilkår, Sex og Samfund og en lang række andre organisationer anbefaler en aldersgrænse svarende til myndighedsalderen.

Her er en liste over de foreninger, der er imod omskæring, hvor mange har krævet lovgivning.

Intact Denmarks opfordring til Socialdemokratiet

I Intact Denmark anerkender vi fuldt ud Flemming Møllers ord om, at omskæring er en kompliceret sag, da særlige religiøse grupper vægter at skære i deres sønner højt. Vi er enige i, at informationsarbejde er vigtigt. Lovgivning vil aldrig kunne få effekt uden informationskampagner.

Vi opfordrer dog Socialdemokratiet til at huske på, at omskæring af raske børn ikke vil forsvinde, hvis myndighederne med loven ikke har retten til at gå imod omskæring. Loven er et vigtigt middel for at forsvare børn mod omskæring – på samme måde, som lov var relevant mod pigeomskæring.

En frygt for, at en aldersgrænse vil medføre illegale omskæringer, er i realiteten ubegrundet, da vi allerede idag, ser at illegale omskæringer er væsentligt udbredte – selvom der stort set ikke er megen regulering indenfor omskæringsområdet.

En 18-års aldersgrænse vil have den positive effekt, at myndigheder endelige vil kunne have et retsligt ansvar for at sige fra overfor lemlæstelse af raske drengebørn – på samme måde som der idag siges fra overfor pigeomskæring.

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.