SF-folketingskandidat i MX: Skandalelæge omskar to venners børn

I den seneste tid har der været stor mediefokus på den skandaleramte læge fra Odense, som har omskåret drengebørn under farlige forhold. I Metrxpress har folketingskandidat fra SF Halime Oguz valgt at fortælle om tragiske historier om to drenge hun er bekendt med, hvis skæbne også var under samme læges hænder.

Metroxpress – SF’er: Skandalelæge omskar to venners børn

Den ene dreng var 3 måneder og den anden var 10 år. Halime Oguz udtaler, at i begge tilfælde skar lægen mere forhud af end ved en typisk rituel omskæring.

Den 10 årige dreng blev udsat for en voldsom oplevelse, da han oveni blev omskåret i et privat hjem:

“Drengen flygtede alt hvad han kunne. Han vidste godt, at han skulle omskæres, men ville ikke. Men lægen og de andre var der til stede fangede ham og holdt ham fast, mens de tog tøjet af ham og omskår den her dreng, der græd og gjorde modstand. Jeg kan ikke forstå, at man som læge må gøre det her mod et barn, der ikke vil – bare fordi det er forældrenes ønske,” siger hun.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun 100 kr. pr. kalenderår

Halime udtaler yderligere, at hun selv har observeret en seks-årig dreng blive omskåret:

“Også her både græd drengen og kæmpede imod, mens lægen skældte ham ud. Det her sker mod børnenes ønske. Jeg forstår ikke, at vi kan lade forældrenes kulturelle eller religiøse ritualer gå forud for barnets tarv”.

Hvis du vil læse mere om Halime Oguz’ syn på omskæring, så kan vi anbefale dig at læse videre på dette link: Halime Oguz, SF: Omskæring er et overgreb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.