TV2 Nyheder: Omskæringer under lup

Den dansk-palæstinensiske læge fra Odense har hidtil – efter eget udsagn- omskåret omkring 600 drenge om året. Dels på en registreret klinik i Vollsmose i Odense, på en uregistreret klinik i Gellerup i Aarhus og dels i private hjem i landet.


MetroXpress: Omskar drenge i beskidt lokale og på køkkenborde

Ved Sundhedsstyrelsens inspektion fandt man frem til dybt uhygiejniske forhold. Lægen er nu sat under skærpet tilsyn.

Som Søren Mehl Knudsen, speciallæge i anæstesi på Hvidovre Hospital, udtrykker det i klippet: “Det tyder på, at der ikke er ordentlig kontrol med de klinikker og læger der gør det”.

Nogle vil argumentere, at denne type afsløringer demonstrerer, at omskæringer bør foregå under såkaldt ordentlige forhold på hospitaler for at undgå sager som denne.

TV2 Fyn Omskæring: Fynsk læge risikerer forbud mod omskæring

Det er dog ikke en acceptabel løsning, for det vil stadig berøve barnet en sund og rask del af hans kønsorgan og ændre hans seksualitet for altid. Det vil blåstemple, at barnet berøvet sin religiøse frihed, sin kropslige integritet og sin mulighed for selv at forme sin egen seksulitet i voksenlivet.

I dag foregår 60-80% af alle omskæringer under uregistrerede forhold. Det anslås, at der omskæres 1.000-2.000 raske drenge bosiddende i Danmark om året. Måske endda flere. Det svarer til 3-5 omskæringer om dagen, hver dag, 365 dage om året.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

Alligevel blev der kun registreret 1 omskæring om dagen i de 1,5 år Sundhedsstyrelsens omskæringsregister fungerede.

Der er kun én løsning, der reelt beskytter barnets interesser. Det er en aldersgrænse på 18 år kombineret med en massiv oplysningsindsats.

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.