Læge får forbud mod omskæring af drengebørn

skc3a6rmbillede-2016-10-25-kl-10-07-09.png

En dansk-palæstinensisk læge fra Odense har fået forbud mod at omskære flere drengebørn.

LÆS HELE ARTIKLEN fra MetroXpress her

Han har hidtil – efter eget udsagn – omskåret i omegnen af 600 drenge om året, dels på en registreret klinik i Vollsmose i Odense og dels på en uregistreret klinik i Århus og i private hjem.

Journalist Lars Fogt fra MetroXpress har afdækket sagen og vi kan forvente flere artikler i den kommende tid.

Lægen Said Al-Batran har omskåret drengene under klart uhygiejniske forhold i beskidte lokaler og i private hjem. Ved Sundhedsstyrelsens inspektion fandt man blandt andet madrester på operationslejet. Han forklarede, at det var fordi han netop havde spist der. Gulvene var klistrede og der var stænk på døren.

Nogle vil argumentere, at denne type afsløringer demonstrerer, at omskæringer bør foregå under såkaldt ordentlige forhold på hospitaler for at undgå sager som denne.

TV2 Fyn Omskæring: Læge fra Vollsmose forbydes at operere

Det er dog ikke en acceptabel løsning, for det vil stadig berøve barnet en sund og rask del af hans kønsorgan og ændre hans seksualitet for altid. Det vil blåstemple, at barnet berøvet sin religiøse frihed, sin kropslige integritet og sin mulighed for selv at forme sin egen seksulitet i voksenlivet.

I dag foregår 60-80% af alle omskæringer under uregistrerede forhold. Det anslås, at der omskæres 1.000-2.000 raske drenge bosiddende i Danmark om året. Måske endda flere. Det svarer til 3-5 omskæringer om dagen, hver dag, 365 dage om året.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

Alligevel blev der kun registreret 1 omskæring om dagen i de 1,5 år Sundhedsstyrelsens omskæringsregister fungerede. Som sundhedsordfører fra Dansk Folkeparti Liselott Blixt siger “hele omskæringsområdet sejler”.

Der er kun én løsning, der reelt beskytter barnets interesser. Det er en aldersgrænse på 18 år kombineret med en massiv oplysningsindsats.

Man skærer da ikke i raske børn i et oplyst samfund. Hverken på køkkenborde, på klinikker eller på hospitaler. Man skærer da ikke i raske børn.

Gem