“Ny” forening vil sikre, at forældre fortsat kan få lov at få deres drenge omskåret

Netværket/hjemmesiden “Begge sider af sagen”, der forsvarer drengeomskæring, har fået nyt navn og har i samme omgang etableret sig som en forening, “Retten til forskellighed – Circuminfo”. I den anledning har foreningen udsendt en pressemeddelelse, hvori det hedder:

“I foreningen Retten til forskellighed – Circuminfo står muslimer og jøder sammen om ønsket om at forhindre et forbud og tilbyde saglig oplysning om omskæring til alle parter i debatten.”

Intact Denmark hilser den nye forening velkommen. Det er vigtigt, at synspunkter fra både fortalere og modstandere af et forbud mod omskæring af børn kommer klart til udtryk i den offentlige debat. Kun derved kan den enkelte medborger danne sig sit eget standpunkt.

Dog er det klart, at Intact Denmarks udgangspunkt er et andet end den nye forenings. Foreningen Retten til forskellighed er på de voksnes side. Den forsvarer de voksnes magt til at bestemme over udformningen af deres børns kønsorgan, selv om det får fysiske konsekvenser for resten af børnenes liv.

Intact Denmark holder fast på, at det først og fremmest er børnenes rettigheder, der skal sikres, nemlig deres ret til selv at træffe et valg om omskæring, når de er gamle nok til at forstå konsekvenserne. Børn har ret til at bestemme, om raske dele af deres krop skal bortopereres. Og den ret skal sikres gennem lovgivning, for ellers er den ingen ting værd.

Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark, Lena Nyhusudtrykker det krystalklart:

”Vi mener, at den person, der skal skæres i, også er den, som skal træffe beslutningen og forelægges, hvad der måtte være af argumenter for og imod omskæring. Vi er enige i retten til forskellighed, men vi mener, at den ret tilfalder det menneske, som kniven gør sit indsnit i.”

Se omtalen af den nye forening i denne artikel fra Kristeligt Dagblad.

  • Mikael Aktor, næstformand, Intact Denmark

En kommentar til ““Ny” forening vil sikre, at forældre fortsat kan få lov at få deres drenge omskåret

  1. Det er en fin pointe, det med at fremhæve børns rettigheder i modsætning til “de voksnes ret”. Det er svært at bevare roen, for når der tales om forældres ret til at omskære deres drengebørn, så er det i tråd med søstrene Krarup-Winkel Holm, som bedyrer, at man skal beskytte forældreretten… de to damer mener, at man ejer sine børn.
    Staten med dens lovgivning er den store bøhmand i åbenbaringer, og Staten skal ikke bestemme, hvad der sker i de små hjem, basta! Det er en både dum og forældet holdning. Staten griber jo ind på mange områder i dysfunktionelle familier etcetera. Far Krarup mener, at Staten , da revselsesretten blev endeligt taget af bordet, da optrådte “stalinistisk” og at loven om ulovliggørelse af at banke sine børn på plads i opdragelsen indirekte opfordrede “børnene til at stikke deres forælder” – altså angive dem til politiet, ikke stikke forældrene en på kassen …
    Argumenterne for at fastholde forældres/familiers ret til at omskære umælende og forsvarsløse drengebabyer, falder altid i to afdelinger. Den ene har jeg lige beskrevet, og den anden er naturligvis jødeforfølgelseskortet, der smides og dertil henvisning til “religionsfrihed” – som om denne frihed var uden grænser!
    Den ny forening taler på både jøders og muslimers vegne. Jeg ser frem til, hvordan foreningen vil slippe afsted med at beskriver “fakta” vedr. drengeomskærelse og i samme åndedrag forsvare, at man skærer noget af babyens penis.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.