Berømt intaktivist død

Jonathon Conte – opfinderen af the bloodstained suit – er død.

Så sent som i lørdags demonstrerede han for børns rettigheder sammen med andre engagerede aktivister bl.a. Marilyn Faye Milos, medstifter af NOCIRC og Genital Autonomy, søndag blev en lang række intaktivister tagget i hans Mors Dags billede fra 2014.

10269148_631380533619804_7861203686489035327_o

I dag tirsdag erfarer vi fra hans kæreste og hans familie, at han har valgt at træffe en enorm og endegyldig beslutning – at slutte sit eget liv.

Jonathon introducerede den blodplettede dragt som uniform i 2012. Den er kontroversiel. Den er chokerende og for mange mennesker voldsomt provokerende. Den er også et effektivt kommunikationsværktøj og har skaffet bevægelsen for børns grundlæggende rettigheder omtale i både gamle medier og på sociale medier i USA.

I Intact Denmark har vi drøftet indgående, om vi skulle lade os inspirere af vores amerikanske venner og samarbejdspartnere og benytte lignende virkemidler, men vi har besluttet at lade være.

I USA har omskæring af raske drenge været normen blandt alle samfundsgrupper . Omskæring er en del af majoritetskulturen, selvom traditionen nu heldigvis er under hurtig afvikling.

I Europa er det anderledes. Omskæring af raske børn er primært en minoritetsproblematik og skal derfor tackles mere delikat, så modstanden mod omskæring ikke misbruges til forfølgelse af minoriteter. Derfor har vi valgt sober ukontroversiel oplysning og humor som vores redskaber i Danmark.

Selvom vi har valgt anderledes virkemidler i Danmark, er Jonathon og vores øvrige amerikanske samarbejspartnere kilder til inspiration og læring for Intact Denmark som organisation. Vi har været i dialog med bl.a. Jonathon siden 2014, før Intact Denmark blev etableret som forening.

I Intactiwiki beskrives Jonathon således:

“Jonathon Conte from San Francisco (USA) was an intactivist, survivor of male genital mutilation, who among other things contributed his case history for the Circumpendium.

He engaged as Events Editor at IntactNews and as Events Coordinator with the Bay Area Intactivists. Before, he had worked in the San Francisco MGM Bill initiative to protect all children from forced genital cutting and work with and support other pieces of pending legislation on the local, state and national level.

He introduced the bloodstained suit to America at the 2012 American Academy of Pediatrics convention in New Orleans.”

Jonathons sidste Facebook statusopdatering fra 8. maj 2016 lød:

“To all of the mothers who protected their children from genital mutilation in the face of pressure from their community, religious leaders, family, or spouse/partner, thank you for putting the safety, well-being, and human rights of your children first.”
– Jonathon Conte (Facebook)”

Æret være Jonathons minde. Vores tanker og omsorg går til hans efterladte.