Omskæring, Intact Denmark -Forening mod børneomskæring

Ekstra Bladet tager omskæring op til debat

I går satte Ekstra Bladet en afstemning i gang om hvad folk synes er flottest; en pik med

20160211_140709
Omskæring til debat på Ekstra Bladet

forhud eller en pik uden forhud.

 

Udfaldet af afstemningen blev offentliggjort i dag og blev at folk finder en intakt penis med forhud flottest.

Sexolog Signe V Bendtsen udtaler blandt andet:
“Det glæder mig jo meget, at afstemningen faldt ud til denne side, da forhuden ikke blot er til pynt. Den ikke bare beskytter manden imod slitage og som følge deraf nedsat følsomhed og besvær med at få udløsning, den skåner faktisk også skeden imod tørhed og ubehag ved samleje. ”

LÆS OGSÅ: Drengeomskæring er ikke relevant længere
LÆS OGSÅ: Omskåret fordi min far var muslim – stærkt imod
LÆS OGSÅ: Svend Ravn- omskæring er en forbrydelse

Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark udtaler sig også i artiklen, hun siger blandt andet:
“Desværre betyder manglende forhud, at det kan være lidt ubehageligt at have sex, fordi rulle/glidefunktionen mangler, og det medfører hurtigere udtørring, skedefnuller og slid. Meget kan heldigvis løses med gode teknikker og lidt smørelse.”

“Til gengæld får jeg et stik i hjertet, når jeg ser arret og den manglende forhud, fordi jeg ved, at manden sjældent selv har valgt at sige farvel til halvdelen af følsomheden i penis, den sidder jo i forhuden, så jeg bliver lidt ked af det på omskårne mænds vegne. Tænk, hvis de kunne få den fulde nydelse som intakte mænd får”.

Du kan læse hele artiklen på Ekstra Bladet her: Ekstra Bladets artikel om forhud eller ej
Vil du læse artiklen med afstemningen? Så tryk her: Ekstra Bladets afstemning om forhud

Bliv medlem af Intact Denmark, Tryk her det koster 100kr om året

Rose, frivillig hos Intact Denmark.

LÆS OGSÅ: Omskåret fordi min far var muslim – Stærkt imod
LÆS OGSÅ: SEX OG SAMFUND – DE ER OGSÅ IMOD
LÆS OGSÅ: De er også imod

5 kommentarer til “Ekstra Bladet tager omskæring op til debat

 1. Glimrende indlæg, tak for det.
  Det er interessant med begrebet religion og drengeomskæring. I Danmark er religionsfrihed ikke nærmere defineret, kort sagt må udøvelsen af religion indordne sig dansk lovgivning og i øvrigt den almindelige etik og moral i vores moderne samfund. Så flydende er det. Man kan for eksempel ikke lave dyreofringer og kaste får og geder ud fra Rundetårn og sige, at det er en religiøs skik og at ens SEKT har gjort sådan i tusindvis af år. Heller ikke et religiøst “ritual”´s alder legitimerer handlingen. Jeg plejer at bruge denne sammenligning:
  En rocker er tatoveret over hele kroppen, og det giver ham bandidos-identitet. Så han tatoverer sin babydreng på samme måde!!! Det er den Martin Krasniske udgave, manden er ateist og har omskåret sin dreng. Det siger to ting, det er kort sagt ikke en religiøst-operativt indgreb, og dernæst: Krasnik siger, at omskærelsen er af største betydning for hans (egen) jødiske identitetsfølelse. Hvad rager denne følelse af identitet hans søn? Hvad hvis sønnen bliver for eksempel buddhist og i den buddhistiske sauna bliver nedstirret.
  Marie Krarup (DK) har nævnt, at herregud, “man opererer da også for flyveører og udstående tænder”, det er nok det mest fjogede parallel. Kosmetisk korrektion lig med at skære forhuden af drengebyers raske penis!
  Kellog, ham med askese og godt med hans cornflakes, anbefalede omskæring som modtræk til onani. Helst skulle det være uden bedøvelse, så drengen altid ville blive mindet om traumet, hvis han – øh? I en af De Fem Mosebøger (den skrækkeligste læsning i Verden) står der, at “den, der fører sine hænder ned under navlehøjde, bør have hænderne hugget af”. Ikke penis, dog. Hvordan kan ortodokse jøder og det Jødiske Trossamfund referere til disse jødiske kogebøger, som er grimme, grimme levepåbud og love fra en stupid Gud til endnu stupidere profeter.
  Havde vi ikke alle været så ængstelige for at man spillede antisemitisk trumfkort efter os, så var omskærelser forduftet – eller også var jøderne i det moderne Danmark. Vi kan ikke have sådan noget skidt. Det gælder naturligvis også muslimske omskærelser. Men jødedommen er jo en del af vores kristne (gammeltestamentlige arv) og står os nærmere. (Hold mig uden for.) Hvad skal man i øvrigt stille op med muslimers omskærelser? UPS!
  venlig hilsen fra Eske Holm, forfatter mm

 2. Det var dog forfriskende, at drenge-omskæring tages op i en bredere sammenhæng. Det burde samtidig slås fast, at denne lemlæstelse af drenge-børn ikke har med religion at gøre, altså et menneskes tro på eksistensen af åndelige væsner (guder), – men er et stamme-tegn, der viser, forældrene er loyale imod stammen. Den stakkels dreng bliver berøvet sin individualitet, han bliver stigmatiseret for livet ved at blive påført stamme-mærket og vil aldrig kunne undslippe sin stamme. Jøder og muslimer har ikke åndelige religioner (der kan vælges til eller fra), men er hhv en 3-4000 år gammel stamme og en kun 1400 år gammel yderst krigerisk stamme. At stamme-samfund er blevet en yderst belastende samfunds-form i vores nuværende sekulariserede menneske-verden på jorden er ikke gået op for de stivnakkede og ondskabsfulde stamme-forførere…….der uheldigvis fejlagtigt får lov at kalde deres gamle stamme-fællesskab og stamme-diktatur for religion, hvad det ikke er. (Religion betyder bånd – det bånd, et menneske har til sin ånder/guder. Religion omfatter ikke det stamme-tamtam, omskæring, spiseregler, påklædning, udklædning m.v som stammen kræver af sine stamme-undersåtter for at aftvinge dem stamme-loyalitet).

 3. jamen tak for svar, jeg forstår ikke et ord af dét med “wordpress”. Kan ikke forstå, at når man nu udfylder med mailadresse og fulde navn, at det så ikke automatisk kan ses i opslaget??? Det er da ikke noget med privat-indstillinger, da man jo skriver via jeres kommentar set-up. Hm, det kan da ikke være så svært. Jeg forestiller mig, at de oplysninger, man giver inden man trykker “skriv kommentar” (som jo i øvrigt burde hedde “send kommentar”, man har jo skrevet…)
  de oplysninger følger med. Kan en hjemmeside ekspert ikke fixe det?
  Når det er skidt, er det fordi anonymitet lokker folk i fælder med ubehagelig tone, sådan som jeg da har erfaret det. Øv.
  Man kunne også fordre, at folk SELV skrev mailadresse og navn i deres tekst sådan her:
  venlig hilsen fra Eske Holm eske_holm@yahoo.dk
  da-daaa!

 4. Kære Eske Holm

  Jeg kan godt forstå din frustration over ikke at kunne se det fulde navn på alle der kommenterer på hjemmesiden.

  Så vidt jeg har kunne researche mig frem til har det noget at gøre med, hvordan personen har sat sine indstillinger når de har oprettet en profil på wordpress.

  Det er ikke noget Intact Denmark beslutter hvordan deres privatindstillinger skal være, alle har mulighed for at kommentere på siden med de privatindstillinger de nu har valgt.

  Jeg håber det kunne kaste lidt lys over sagen om hvorfor nogle ikke har fulde navn og kontaktoplysninger når de kommenterer.

  Rigtig god dag

  De bedste hilsner
  Rose, frivillig hos Intact Denmark.

 5. kære Rose

  jeg har flere gange forsøgt at komme i kontakt med jer, grunden er, at jeg synes, det er forkert, at man kan kommentere anonymt (dvs bare med et fornavn.) Det fulde navn og e-mailadressen vedføjer man jo sin kommentar, så det kunne vel fremgå, når ens kommentar træder frem? Jeg synes ikke, det er godt eller morsomt, at et “fornavn” harcelerer over noget, jeg har skrevet. “Du har ikke anelser om, hvad du snakker om-agtigt”. Anonymiteten er en fælde for folk, som vil være nedladende eller lignende. Svar nu, for sulan!
  fra Eske Holm eske_holm@yahoo.dk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.