Omskæring bliver det kaldt. Men det er at skære i drengebørn.

“Omskæring bliver det kaldt. Men det er at skære i drengebørn. Skære forhuden af deres penis. Der er ikke tale om et livsnødvendigt indgreb. Det er rituelt. Det er religiøst betinget.”

Jon Stephensen, AvenySådan skriver teaterdirektør Jon Stephensen i indlægget At skære i raske børn i Berlingske Debat lørdag d. 24. oktober 2015.

Senere i indlægget fortsætter Stephensen “Når det er tilladt – når noget så på mange måder set udefra vanvittigt ikke for længst er blevet forbudt, er det fordi, det handler om religiøs identitet. Tidligere overrabbiner for det jødiske samfund, Bent Lexner, der selv har omskåret op mod 1.000 drengebørn, forklarer, at det er et påbud fra Gud. Jødernes stamfader Abraham fik af Gud at vide, at han på 8. dagen for et drengebarns fødsel skulle omskære ham. På 8. dagen fuldende Guds værk ved at fjerne forhuden på barnet.

Okay. Jeg er på ingen måde antisemit. Tværtimod. Mine tætteste venner er jøder. Jeg respekterer i den grad både dem og deres tro. Jeg beundrer deres traditioner og sammenhold. Men at sådan en omgang religiøs hokuspokus og vandrehistorier skal stå over dansk lovgivning og børns rettigheder, er i den grad problematisk. Hvordan kan danske politikere forklare endsige acceptere et så middelalderligt indgreb. Eller sagt på en anden måde: Tænk, hvis alle religiøse påbud for mere end 1.000 år siden stadig var gældende og stod over lovgivningen. Nej vel, der er for længst blevet gjort op med mange religiøse påbud, når disse direkte går ind og bliver til mere end religionsfrihed.”

Læs hele kronikken her

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr kalenderår

BEMÆRK: Det er desværre en misforståelse, at der skulle være lovgivet mod omskæring i Norge eller andre steder i verden. Det er ikke tilfældet. Efter et dødsfald og flere alvorlige komplikationer har Norge indført en lovgivning, der betinger, at alle rituelle omskæringer skal udføres på offentlige sygehuse.

Ligesom i resten af Norden har majoriteten af Norges sundhedsvæsen modsat sig at udføre omskæringer, og i Nordnorge er der ikke blevet gennemført omskæringer på offentlige hospitaler siden loven blev vedtaget. Lægerne nægter af samvittighedsgrunde.