Intact Denmark og #Super17 ved Copenhagen Pride 2015

Mellemfolkeligt Samvirkes #Super17 introduceret til den danske omskæringsdebat

17 globale verdensmål, 17 unge fra hele verden og 17 danske byer.

Mellemfolkeligt Samvirke har inviteret 17 unge med vidt forskellig baggrund til at rejse rundt i Danmark og søge inspiration til løsningen af verdens sværeste udfordringer. Deres tanker bliver præsenteret ved #Super17 Konferencen om FN’s nye verdensmål på Christiansborg d. 28. august.

Intact Denmark og #Super17På billedet ses fra venstre med uret Mathudi fra Sydafrika, Philip fra Zambia, Jeremy Wilson (intact Denmark), Toto fra El Salvador, samt C.N.S. og Lena Nyhus (begge Intact Denmark).

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

Intact Denmark fik lov til at møde de unge under Copenhagen Pride og fortælle om, hvorfor vi ønsker at stoppe omskæring af raske børn verden over – uanset køn, kulturel baggrund og forældrenes religiøse overbevisninger.

Det blev et intenst møde. Hovedparten af deltagerne fra det afrikanske kontinent anede ikke, at man ikke rutinemæssigt omskærer drengebørn i Europa.

De fortalte os om dødsfald i forbindelse med omskæringerne af både børn og voksne i deres hjemlande. Om hvordan HIV/AIDS raterne bare stiger og stiger, selvom omskæring promoveres som en løsning. Om at færre og færre bruger kondomer, fordi omskæring fjerner følsomhed og mange tror, at indgrebet har beskyttet dem mod HIV/AIDS og kønssygdomme.

Vi aftalte, at vi skal holde kontakt med bl.a. Mathudi og Philip fremover.

Efter mødet fik vi et par fantastiske takkebeskeder fra Mellemfolkeligt Samvirkes unge danske koordinatorer bl.a. denne:

“…De unge havde en åbenbaring under mødet med jer! I åbnede virkelig manges øjne og fortalte dem noget, de aldrig havde hørt. Super spændende og fantastisk start på turen! Mange tusind tak skal i ha’!”

Vi har aldrig før haft lejlighed til at tale om omskæring med så spændende et publikum, vores dansende penismaskot i baggrunden og hele det fantastiske Copenhagen Pride optog som festlig levende introduktion til ligeret, ligeværd og seksuel autonomi i kulissen. En fornøjelse. Dét gør vi gerne igen.

Giv en donation til Intact Denmarks arbejde før børns rettigheder

Intact Denmark er selvfølgelig repræsenteret ved #Super17 konferencen på Christiansborg. Det bliver vores frivillige Jeremy Wilson og Rose Nayatine Evaina, der deltager.

LÆS OGSÅ: Aldersgrænse på 18+ for omskæring
LÆS OGSÅ: Lone Yalcinkaya – “Et uskyldigt barn rammes”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.