Selvfølgelig skal drengeomskæringer registreres

Lene Kattrup, Etisk RådDer er i det hele taget behov for registrering, fordi det er klogt at følge komplikationerne ved alle operative indgreb. Disse indgreb bør ikke udelades. Samtidig er der tale om visse anderledes typer og/eller frekvenser af komplikationer, når omskæring foretages rituelt, end når det sker med medicinsk indikation. Der er i de fleste tilfælde også forskel på selve udførelsesmåden.Derfor er det ud fra et sundhedsfagligt synspunkt nødvendigt, at vi foretager en opdeling.

Der har netop været nogle undersøgelser af bivirkninger og komplikationer efter omskæring, hvor forskerne blev kritiseret for at undlade at foretage denne skelnen, som gjorde, at resultaterne ikke var så brugbare.” skriver medlem af Etisk Råd, Lene Kattrup skriver i dagens Jyllands-Posten.

Læs hele indlægget her Omskæring af drenge – glem religionsregistrering

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår
GIV til Intact Denmarks arbejde

En kommentar til “Selvfølgelig skal drengeomskæringer registreres

  1. Det er fuldkommen korrekt, at brugen af begrebet “religiøs omskæring” er ubrugeligt og kun med til at forplumre debatten/sagen. Som Lena vist fik skåret ud i ironisk sidebemærkning på TV, så er en otte dage gammel baby ikke religiøs… den var sjov, (helt sikker kan man aldrig være) ellers er der ikke meget at grine ad.
    Forældres religiøsitet legitimerer ikke noget som helst, og i øvrigt er omskæringen ikke en religiøs handling (med mindre de tilstedeværende bliver religiøst høje af begivenheden), det er et stammeritual, som slavebinder babyen. Dette er sagt tusinde gange før, sorry.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.