Har du snakket med DINE relationer om børneomskæring?

Efter jeg er kommet ind i arbejdet om børns ret til deres egen krop, taler jeg med alle jeg møder om børneomskæring. Simpelthen fordi det er så vigtigt, at vi får italesat og sat fokus på emnet. Der hersker mange misforståelser og uvidenhed om børneomskæring i samfundet, og vi kan alle være med til at ændre dette, blandt andet ved at tale med vores relationer om børneomskæring.

Jeg vil fortælle jer en fantastisk lille historie som skete på min vej.

Omskæring,  Intact Denmark - Forening mod børneomskæring
Omskæring, Intact Denmark – Forening mod børneomskæring

Det var en almindelig dag, hvor jeg skulle ud og shoppe lidt. Jeg kom forbi butikken Seacret, og kom i snak med en af medarbejderne, Leigh hedder hun. Imellem snakken om hudpleje og produkter, faldt snakken på hvad jeg lavede og jeg fortalte at det vigtigste jeg laver er, at arbejde for børns ret til deres egen krop. Jeg fortalte om Intact Denmark og forhudens funktioner, omskæring og konsekvenser af omskæring. Leigh lyttede med stor interesse.

Det viser sig at Leigh er fra Israel og er jøde, hun kommer fra en familie hvor omskæring af drenge er tradition.
Hun sagde: “Rose, jeg tror på at det du fortæller om omskæring er rigtigt, men jeg vil gerne lave min egen research”. “Jeg ved ikke hvad jeg selv vil gøre hvis jeg en dag får en søn”.

Da jeg skulle tilbage og have lavet en ny ansigtsbehandling måneden efter, og Leigh i mellemtiden skulle på ferie til Israel og besøge sin familie, lavede vi den aftale, at hun researchede omskæring og forhud, og jeg passede bedre på min hud indtil vi skulle mødes igen.

Hun fortalte at hun havde hørt at der var organisation i Israel som også arbejdede for at omskæring af børn skulle stoppe. Så det ville hun læse mere om.

En verden forandret
Da jeg kom tilbage til butikken en måned efter, fortalte Leigh at hun havde sat sig ind i hvor vigtig forhuden er, og hvilke konsekvenser omskæring har.

Hun havde snakket med sin familie i Israel om omskæring af drenge. Det viser sig at hendes mor altid har været imod omskæring, men det er først nu de fik snakket om det.

Leigh sagde: “Tak Rose, fordi du fortalte om omskæring og forhud, så jeg fik ny viden om det, du har forandret min verden”.

Jeg synes det er så fedt at Leigh, researchede forhud og omskæring, og var åben overfor ny information, og at hun fik talt med sin familie om omskæring da hun var i Israel. Hvis du møder hende så giv hende et high five for hendes imødekommenhed overfor ny og vigtig information om omskæring.

Er det ikke fantastisk, at vi kan forandre verden og hinandens verdener, bare ved at tale om emner der måske ved første øjekast ikke er det nemmeste at tale om? Det synes jeg i hvert fald, og jeg vil fortætte med at tale med mennesker jeg møder på min vej, om forhudens funktioner, omskæring, konsekvenser af omskæring og børns rettigheder.
Du kan også forandre verden, hver en samtale og hver en handling påvirker verden. Alt har en betydning og alt gør en forskel. Du kan også tale med DINE relationer, venner og familie om børneomskæring.

Du kan melde dig ind i Intact Denmark, hvis du også mener at alle børn har ret til en Intakt krop. Det koster 100kr om året og gør en kæmpe forskel. Du kan melde dig ind, ved at trykke her Bliv medlem

Har du en historie som du gerne vil fortælle til verden? Så skriv til mig på Rose@IntactDenmark.dk

De bedste hilsner

Rose Nayatine, Frivillig hos Intact Denmark – Forening mod børneomskæring