Omskæringsdebatten fortsætter for fuld drøn i landets aviser

Omskæringsdebatten fortsætter for fuld drøn i medierne, hvor mange er nysgerrige efter information og har lyst til at deltage i debatten og give deres mening til kende.

Der er i dag i Kristeligt Dagblad to artikler om omskæring. Den ene er en artikel om overlæge Morten Frisch, og den anden om selve debatten. Denne artikel hævder, at omskæringsdebatten udtrykkes på en måde, der er usaglig og respektløs. Det nævnes, at nogle omskæringsmodstandere f.eks. har aktioneret ved at sende blodige bleer (indsmurt i ketchup) til politikere, hvilket naturligvis er blevet oplevet som stærkt grænseoverskridende. Intact Denmark tager afstand fra sådanne metoder, fordi vi mener man kommer længst med en saglig og respektfuld debat.

Omskæringsdebat i Kristeligt Dagblad
Omskæringsdebat i Kristeligt Dagblad

I artiklen om overlæge Morten Frisch kritiseres denne for sin hårde debattone. Men omvendt hedder det også:

“Kritikken står i stærk kontrast til den respekt og anerkendelse, Morten Frisch modtager som prisbelønnet forsker i seksuel sundhed. Af kolleger bliver han blandt andet beskrevet som meget omhyggelig, dygtig til at kunne gennemskue data, skarpsindig, selvkritisk, hårdtarbejdende. og enormt innovativ”.

Det skal nævnes, at Morten Frisch ikke er en del af Intact Denmark. Han er en uafhængig forsker.

Kristeligt Dagblad har også interviewet Lena Nyhus, Forkvinde for Intact Denmark, om hvem det bl.a. hedder:

“Heller ikke Lena Nyhus, forkvinde for foreningen mod børneomskæring Intact Denmark, har meget til overs for beskyldningerne om, at Morten Frisch skulle have en personlig agenda. Selv bliver hun ofte beskyldt for det samme, siger hun. Som forkvinde for Intact Denmark møder hun ofte Morten Frisch til debatarrangementer, og foreningen for lov at bringe mange af hans skrivelser på sin hjemmeside”.

Du kan læse hele artiklerne på Kristeligt Dagblad her: http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/overlaegen-der-ser-omskaering-af-drenge-som-udtryk-al-verdens-ondskab

og her:

http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/trusler-udelukker-forsvarere-drengeomskaering-fra-debatten

Intact Denmark ønsker en saglig og nuanceret debat om omskæring af børn i Danmark, og en aldersgrænse for dette indgreb. Du har også mulighed for at give din mening til kende i debatten. Lige nu er der for eksempel en afstemning på Kristeligt Dagblad hvor du kan give din holdning til drengeomskæring til kende, afgiv din stemme her: .http://www.kristeligt-dagblad.dk/

De bedste hilsner

Rose Evaina, leder af Intact Denmarks lokalgruppe i København

Hvis du også mener at alle børn skal have ret til at vokse op med en intakt krop, så kan du blive medlem af Intact Denmark her Bliv medlem, det koster 100kr om året og gør en kæmpe forskel.