Manu Sareen – børnenes minister – ønsker aldersgrænse for omskæring

Manu Sareen Fotograf: Tejs Thure LindhartJeg kan slet ikke få armene ned. I går løb jeg tilfældigt ind i Manu Sareen, Radikale, der har en særlig plads i mit hjerte. Jeg havde nemlig lejlighed til at spise middag med ham for nogle år siden sammen med Leo Milgrom, Intact Denmarks daværende næstformand.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

Der er ingen tvivl om, at Manu dengang var noget irriteret over, at Intact Denmark dengang havde tilladt sig at købe sig tid med ham på velgørenhedsauktion.

Han gav sig dog alligevel tid til at lytte og spørge interesseret ind til alle de fakta, som vi præsenterede ham for.

Allervigtigst lyttede han indgående til Leo Milgroms fortælling om, hvordan han som ufrivilligt offer for spædbarnsomskæring oplever at være omskåret.

Det var en hyggelig aften og vi gik glade derfra med indtrykket af en venlig og behagelig mand, der var åben for at lære.

Senere hørte vi bl.a. i radioen, at Manu Sareen nu havde lyst til at se på omskæringsspørgsmålet igen. Det var vi selvfølgelig meget glade for.

I går skete der imidlertid det fantastiske, at Manu sagde at Leo Milgrom og jeg dengang ved middagen rent faktisk overbeviste ham.

“Jeg har været mod omskæring og for en aldersgrænse lige siden, det er også helt på linje med Radikale Venstres politiske linje. Selvfølgelig skal vi have en aldersgrænse for børnenes skyld.”

Tænk jeg anede det ikke. Trods Intact Denmarks tætte kontakt til mange politikere, var det aldrig gået op for mig, at Børnenes Minister også er helt på vores side. Det burde jeg selvfølgelig have forstået.

Vidste du det?

Her fra Intact Denmarks side ønsker vi Manu Sareen og alle Danmarks øvrige 364 folketingskandidater fra alle partier, der også er på børnenes side i dette spørgsmål et kæmpe HELD & LYKKE med valget.

Se oversigten over kandidater, der vil arbejde for en aldersgrænse herDrengenes-valg

Tillykke med demokratiet og rigtig god fornøjelse på valgdagen.

– Lena Nyhus, forkvinde