364 folketingskandidater der vil arbejde for en aldersgrænse for omskæring

STEMMorten Frisch, der er læge, dr. med., ph.d. og adj. professor (imponerende) har gjort et kæmpestort stykke arbejde med at kortlægge hvilken holdning landets folketingskandidater har til en aldersgrænse for drengeomskæring.

Nu er listen her. Dermed kan du finde lige præcis den folketingskandidat fra dit parti, der vil bruge kræfter på at arbejde for børns ret til egen krop.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun 100,- pr. kalenderår

Det handler jo simpelthen om at sikre alle børn beskyttelse mod omskæring, så de selv som voksne får mulighed for at vurdere hvorvidt omskæring er det rigtige valg for dem.

Det er der heldigvis et flertal af landets folketingskandidater, der vil gøre en indsats for at sikre. Der er hele 364 at vælge imellem. Det er intet mindre en fantastisk.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der kan være enkelte, der ikke er kommet med på listen, så hvis din folketingskandidat ikke står på Morten Frisch opgørelse opfordrer vi til, at du spørger vedkommende. Du kan jo blive positivt overrasket.

Frisch er forresten ikke medlem af Intact Denmark. Han er uafhængig forsker. Du kan læse mere på Morten Frisch Facebookprofil.

Se listen her som PDF Drengenes-valg

Rigtig god fornøjelse med valget.

Lena Nyhus, forkvinde

7 kommentarer til “364 folketingskandidater der vil arbejde for en aldersgrænse for omskæring

 1. Det er primært stamme-kulturer, der brændemærker sine undersåtter – tatoverer eller omskærer stamme-mændene, der dermed indpodes en stamme-identitet, og skal afholde dem fra at desertere, slutte sig til andre stammer. At være jøde eller muslim er ikke spørgsmål om over-tro, men tvungen stamme-tilhørsforhold. Det store spørgsmål er: Hvordan forholder vi os til gamle stamme-kulturer, som er landet i vestlige sekulære demokratier?

 2. og, Lena, kunne du med din sædvanlige elegance runde det tema, jeg nævnte, nemlig den hårrejsende fire-fem år gamle tekst hun og de medskrivende stod for? Jeg er i øvrigt fan af Özlim, hun er eller god nok!

 3. Özlem og jeg har en aftale om et møde snarest. Hvornår ved jeg ikke lige (skylden er min ikke Özlems).

  Jeg tror nu, at SFs bagland ønsker sig en aldersgrænse og lige så stille gennemlever en proces, der vil sikre at også SF kommer til at arbejde for det.

  – Lena

 4. Desværre har SF v/ Özlem Cekic, Kathrine Lilleør, M. Krasnik, B. Melchior, Th. Seidenfaden mfl en meget, meget uheldig tekst, som må være cirka fem år gammel.
  I denne tekst peges der fingre af alle os modstandere af drengeomskærelse under atten år. Vi er både “historieløse og tankeløse”!
  Jeg har tilskrevet SFs toppolitikere med information om drengebaby-omskærelse. og undret mig dybt over, at vi modstandere rakkes groft ned på. Øv.
  Özlem har reageret venligt på mine to mails (informationerne fylder i øvrigt flere sider, vedhæftet, ikke besvaret) Hun siger, at SF hælder imod en modstand (ulovliggørelse véd jeg ikke) og at partiet venter på Sundhedsstyrelsens rapporter. Dette er fejt, fordi styrelsen ikke beskæftiger sig med mental sundhed, mén, mindreværdsfølelser, sexualitet, traumer mm.
  Jeg har i øvrigt læst teolog og præst Lilleørs avisartikler/kronikker om emnet, og jeg er ganske målløs over 1 faktuel uvidenhed 2 arrogancen – to ting som ofte er som siamesiske tvillinger.
  Det er virkelig ærgerligt, at hun og med hende søstrene Krarup fylder så meget i medierne, de er således professionelle “meningsdannere” på et kvantitativt højt plan.

  Jeg har da givet Özlem og SF ideen om at opdatere og menneskeliggøre deres famøse tekst.

  Det skulle ikke undre mig, om du, Lena N, har haft gaflen i Özlem??

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.