Åben invitation til Ida Auken – PRESSEMEDDELELSE

Udsendt 9. juni 2015

Folketingskandidat Ida Auken har de seneste dage mødt enorm kritik for sin holdning til omskæring af raske drenge. Både på de sociale medier og i aviserne kritiseres hun for uvidenhed og mangel på empati, fordi hun ikke ønsker en aldersgrænse for drengeomskæring af raske drenge.

I et forsøg på at forklare sin holdning skriver Auken i dag på Facebook, at hun opfordrer til dialog om emnet. Ligesom Intact Denmark – Forening mod børneomskæring ønsker Ida Auken seriøs dialog. Intact Denmark har flere gange forsøgt at tage Auken på ordet og opfordret hende til direkte dialog med foreningen. Dog hidtil forgæves.

Derfor udsender Intact Denmark – Forening mod børneomskæring nu denne åbne invitation:

Kære Ida Auken

Du har hidtil ignoreret Intact Denmarks henvendelser på Twitter og Facebook. Vi ville ellers gerne have haft lejlighed til at fortælle dig mere om omskæring af både drenge og piger. Vi er overbeviste om, at det vil give dig et bedre indblik i, hvad omskæring indebærer – og vi er naturligvis også parate til at lytte til dine indvendinger.

Vi tror faktisk på, at samtale fremmer forståelsen. Så lad os tale sammen.

Vi vil derfor gerne invitere dig til at deltage i en debat om omskæring på Folkemødet fredag d. 12. Juni. Vi laver gerne plads til dig på panelet. Vi tror på, at det kan være berigende for begge parter.

Hvis du ikke har kørelejlighed må du endda gerne køre med Intact Denmark og overnatte i det sommerhus, som vi har lejet, så kan vi også få lejlighed til at tale grundigt om emnet.

Vi håber på din positive respons

Venligst

Lene Nyhus, forkvinde for Intact Denmark

Radikale Venstre har på Landsmødet i 2013 vedtaget at arbejde aktivt for en aldersgrænse for såkaldt ritual omskæring. Flere af Folketingsgruppens medlemmer fraviger dog denne linje.

Kontakt forkvinde Lena Nyhus på tlf. 20 83 37 67 eller lena@intactdenmark.dk for yderligere information.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.