Ida Auken: Omskæring af drenge er ok

Jyllandsposten skriver nu om Radikale Ida Aukens synspunkt vedr. drengeomskæring.

Omskæring Ida AukenBLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

Overlæge og adj. professor Morten Frisch har lavet en rundspørge til folketingskandidater fra alle partier på de Facebook. I den forbindelse har Ida Auken svaret at:

“Jeg går ind for den religiøse og kulturelle frihed til at lade sit drengebarn omskære…Husk, det gælder kun drengebørn. :)”

Den holdning har mødt meget stærke reaktioner rundt omkring på både Twitter og Facebook. Desværre svarer Ida Auken ikke på borgernes forespørgsler om emnet.

Læs mere her Jyllandsposten Ida Auken: Omskæring af drenge er ok

2 kommentarer til “Ida Auken: Omskæring af drenge er ok

 1. Jeg forstår ikke, hvordan man kan beskrive Ida Auken, som “en begavet ung politiker”, når konen forsvarer omskæring af børn!
  Niels Lund

 2. hvor er det ærgerligt og overraskende, at en begavet ung politiker udtaler sig til fordel for drengeomskæring
  jeg foretrækker at fortolke det som manglende viden om drengeomskærelse der er baggrunden

  Ida Auken henviser til religiøs og kulturel frihed, og som Intact D har nævnt det mange gange: Religiøs frihed omfatter at individet har ret til frit at vælge til og fra. Det har intet med religiøs frihed at gøre, at omskære drengebabyer. Frihed er også at være fri for religiøsitet og for religiøse ritualer!
  Jeg tror, jeg sender min bog til Auken, i den er der en gennemgang af mandens seksuelle anatomi og funktion, som Auken åbenbart ikke er så orienteret om så det gør noget.
  Jeg har sagt det før: Det er en uskik, at kvinder er fortalere for at klippe og skære i det modsatte køns “private parts” – tænk, hvis og når mænd udtaler sig til fordel for kvindeomskærelse –
  og det er et udmærket engelsk udtryk, lad det være privat område!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.