Spektakulær valgvideo om børns rettigheder

Intact Denmark – Forening mod børneomskæring følger naturligvis med i valget med et helt specielt fokus, nemlig børns rettigheder.

Intact Denmark - Forening mod børneomskæring småkageformVi holder øje med hvilke politikere, der giver børnene stemme og sætter fokus på barnets tarv. Især – selvfølgelig – når det handler om retten til egen krop, for selvfølgelig skærer man ikke i raske børn. Vi skal jo have indført en aldersgrænse for omskæring af raske børn i Danmark – uanset køn. Pigerne har jo været beskyttet længe, men for drengenes vedkommende ser det helt anderledes ud. Det gælder også interkønnede børn, der ofte væk gennemgår en lang række operationer barndommen igennem.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

Allerede nu kan vi formentlig pege på den politiker, der har lavet den allermest spektakulære valgvideo med fokus på børns rettigheder, der er foreløbig menneskerettighedsadvokat Kåre Traberg Smidt (folketingskandidat for Venstre), der for åben skærm (lod som om at han) omskar en hund, for at illustrere at det ville være dybt ulovligt og strafbart, mens ingen myndigheder ville skride ind, hvis han havde foretaget et tilsvarende indgreb på et drengebarn.

Kåre Traberg Schmidt

I Danmark er det nemlig sådan, at enhver må omskære et barn, såfremt der er en B-autoriseret læge tilstede i lokalet, der vil tage ansvar for indgrebet. Det er simpelthen ikke godt nok.

Der skal selvfølgelig kun opereres på børn, hvis de fejler noget, der ikke kan udsættes til de selv er gamle nok til selv at beslutte, om de vil opereres. Det er ingen sygdom at være født med forhud. Tværtimod. Forhuden er en vigtig del af det naturlige kønsorgan både hos drenge og piger.

Derfor får Traberg Smidt en frisk lille Intact Denmark småkageform som tak for initiativet. Princippet er Cut cookies – not kids, for man skærer selvfølgelig ikke i raske børn.

Heldigvis er der mange politikere, der går op i børns tarv. Vi kan slet ikke følge med og få dem alle med på listen, men du kan se nogle af dem her. Vi vil vældigt gerne have besked om, hvor netop din kandidat står i spørgsmålet om børns ret til egen krop og vi viderebringer meget gerne deres standpunkt her på Intact Denmarks sider.

Vær opmærksom på, at vi ikke tager stilling til politik generelt, kun til spørgsmålet om omskæring af raske børn. Vi anbefaler der hverken specifikke politikere eller deres partier. Tværtimod samarbejder vi med hele det politiske spektrum på kryds og tværs. Vi kan jo alle blive enige om, at tage godt vare på børnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.