Pressemeddelelse: Folketingskandidat omskærer hund for åben skærm

Kåre Traberg SchmidtFolketingskandidat for Venstre, Kåre Traberg Smidt, der til daglig er menneskerettighedsadvokat, har offentliggjort en video, hvor han viser det absurde i, at det betragtes som vold at klippe en lok hår af en voksen mand uden hans samtykke, mens det er lovligt at skære forhuden af en dreng, så længe forældrene har sagt god for det.

Se videoen her

Selv om omskæring af piger har været forbudt i årevis og kan straffes med op til 6 års fængsel, er det nemlig stadig tilladt at omskære drenge. Og kun få politiske partier har meldt ud, at de støtter en aldersgrænse for omskæring af drenge.

Det har stor betydning, når en folketingskandidat som Kåre Traberg Smidt fra Venstre vælger at sætte fokus på omskæring og børns rettigheder netop nu inden en valgkamp”, udtaler forkvinde i Intact Denmark, Lena Nyhus.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

Vi ved at børns rettigheder har stor betydning for den danske befolkning, og at 3 ud af 4 ønsker en aldersgrænse for omskæring af raske drenge. Desværre har politikerne på Christiansborg tøvet, når det gælder en børns ret til egen krop.”

”Vi håber, at det her kan være med til at få mange flere kandidater til at melde klart ud inden valget, at de går ind for en aldersgrænse på 18 år for omskæring af raske drenge.”

Kontakt Lena Nyhus på t:20 83 37 67 og lena@intactdenmark.dk

LÆS OGSÅ: Ole Birk Olesen kræver lovgivning mod drengeomskæring i 180 grader

FAKTA
Hvad er omskæring?

Ikke-terapeutisk drengeomskæring er et kirurgisk indgreb, der fjerner hele eller dele af penissens raske forhud af religiøse, kulturelle eller æstetiske årsager. Indgrebet kan ikke omgøres senere i livet. Indgrebet foretages både på børn, der er få dage gamle og på større børn.

Hvad er forhuden?

Mandens forhud består af højt specialiseret elastisk væv med en slimhinde på indersiden og hud på ydersiden. Den er skabt til at sikre seksuel glidefunktion. Forhuden beskytter desuden penishovedet og urinrøret mod fremmedlegemer, udtørring og infektioner.

I forhuden sidder en stor koncentration af fintfølende nerver, der er særligt gode til at formidle sanseindtryk fra lette berøringer. De bidrager derfor væsentligt til oplevelsen under seksuel stimulation. Forhuden indeholder omtrent halvdelen af alle følelegemer i hele penis.

Hvad er problemet med omskæring?

De fleste omskårne mænd lever heldigvis uden væsentlige gener som følge af indgrebet. En del oplever dog komplikationer i forbindelse med selve indgrebet, fx infektioner, blødninger, kraftig arvævsdannelse o.l. Andre udvikler problemer senere i livet, fx i form af nedsat følsomhed og nedsat evne til at opnå seksuel udløsning.

Om Intact Denmark

Intact Denmark er stiftet af omskårne og intakte. Mænd og kvinder. Vi har både jødisk, muslimsk og kristen baggrund. Nogle er troende andre ikke. Vi dækker hele det politiske spektrum og går i dialog med alle partier. Vi arbejder for børns ret til egen krop og for børns ret til beskyttelse mod unødvendige operationer, som de ikke kan give informeret samtykke til. Vi arbejder for individets ret til egne seksuelle organer og til eget valg af religion. Man skærer da ikke i raske børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.