“Hvis religion var musik, så ville omskæring være Rasmus Seebach..”

Casper KofodEkstra-Bladets blogger Casper Kofod har denne gang forholdt sig til religionsfrihed og omskæring. Det er der kommet mange fornøjelige overvejelser ud af.

Læs hele blogindlægget her #Hey: Du snitter forhud, jeg klipper bare barnet øjenlåg af

En af dem er “Hvis religion var musik, så ville omskæring være Rasmus Seebach; noget som mange dyrker, men som i bund og grund er helt forfærdeligt og dybt unødvendigt.” Holdningen til Seebachs musik står selvfølgelig helt for Kofods egen regning. Musiksmag er ligesom religion en strengt personlig frihed, som ingen har ret til at pådutte andre.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun 100,- pr. kalenderår

Han fortsætter til opfindelsen af sin egen babyreligion, der blandt andet indebærer daglig gennemlytning af Joey Moes nyeste album og afskæring af børns øjenlåg, så de altid kan se verdens skønhed.

Indlægget er en gennemlæsning værd og en fornøjelig måde at debattere det, der i bund og grund er stærke emner. Husk den humoristiske sans.

DOLPH har også blandet sig i omskæringsdebatten

2 kommentarer til ““Hvis religion var musik, så ville omskæring være Rasmus Seebach..”

 1. Hej Karsten

  Tak for din kommentar.

  Intact Denmark beskæftiger sig alene med afvikling af kønslemlæstelsestraditioner, som du ved. Dermed er vores hjemmeside ikke det rigtige sted at drøfte andet end omskæring.

  Overordnede overvejelser vedr. sekularisering af det danske samfund og definitionen af andre kulturer må tages i andre fora.

  Afslutningsvist vil jeg gerne understrege, at Intact Denmark ikke har til hensigt at diskriminere mod personer med baggrund i omskæringskulturer, da vores udgangspunkt er, at alle forældre elsker deres børn, men blot handler i uvidenhed og måske kulturel blindhed, når de tilvælger omskæring af børnene.

  Venligst

  Lena Nyhus, forkvinde

 2. ISLAM (OG JØDEDOM) ER IKKE RELIGIONER. RELEGION som dette begreb forstås i Vesten: Frivillig tro på “højere magter” i vore SEKULÆRE samfund. Tro og politik (medindflydelse på egen hverdag) er adskilt. I frie samfund kan der kun være tale om omskæring efter eget valg evt. med medicinsk indikation.

  Islam og Jødedom er ikke religioner i vestlig forstand, – men begge er NON-SEKULÆRE STAMME-KULTURER, hvor omskæring foretages som tegn på stammens ejerskab over drengebørn født i stammen. Det tilkendegives at barnet tilhører stammen og aldrig vil kunne undslippe dette stamme-tilhørsforhold.

  Omskæring er ikke religiøs adfærd, men stamme-tvang (kaldes tradition af stamme-folket). Så det store spørgsmål bliver: – Hvad stiller landets lovgivende forsamling op med stamme-tvang inden for et demokratisk samfunds rammer? Skal stamme-udklædning i det offentlige rum (frem for, det begrænses til jødiske og muslimske forenninger) være tilladt, når denne symboliserer en hån imod andre borgere? Stamme-tabuer, spiseregler, særlige adfærdsregler på sekulære områder, omskæring ect….skal det være tilladt at begå disse overgreb eller indskrænkninger og adfærdsmæssige påbud fra stammernes side imod mennesker, der samtidig er frie borgere i et frit sekulært, demokratisk land?

  Der er ikke religion i stamme-kultur, – da stamme-overtro altid er tvang og samtidig flettet ind i alt hverdagsliv. “Religion” har ingen mening i stamme-kulturer, da alt er “religion”. ‘Religions-frihed’ eller tanke-frihed eksisterer ikke inden for stamme-kulturer. At give stamme-kulturer ‘religions-frihed’ er nonsens. Det er op til det enkelte lands lovgivning at begrænse en tilflytter-stammes ‘stamme-dans’ inden for det sekulære område. (Det har haft uoverskuelige konsekvenser, at kristne teologer er begyndt at kalde stamme-kulturer for ‘religioner’).
  Omskæring – er blot een af de stamme-tvangs-foranstaltninbger, vi hidtil har ladet hånt om og ikke aktivt bekæmpet (med lovgivning) som uacceptabel stamme-adfærd i vort land.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.