“Det har været en udsøgt fornøjelse…” – Intact Denmarks næstformand Leo Milgrom takker af

Leo Milgrom”Jeg stopper som næstformand i Intact Denmark – og glæder mig til at se, hvem der vil udfylde min plads.

Det har været en udsøgt fornøjelse at være med til at starte foreningen og samarbejde med alle jer gode mennesker, der fælles arbejder for at børn bare kan få lov til at være, uden at de skal ændres på.

En af mine hovedinteresser vil nok altid være børn og deres mulighed for ”bare at være børn” – og jeg fortsætter arbejdet for dette.

Tak for nu.

Venligst, Leo Milgrom”

En af de allerstærkeste og mest synlige kræfter i drengeomskæringsdebatten trækker sig tilbage. Intact Denmarks næstformand og medstifter Leo Milgrom har i 3 år stået i centrum af debatten om omskæring af raske drenge og giver nu faklen videre.

Det startede med et åbent brev til Bent Lexner, daværende overrabbiner for Mosaisk Troessamfund (nu Det jødiske Samfund i Danmark) Kan du give mig min forhud tilbage? Med dén kronik gav Leo stemme og krop til det tabu, som kun ganske få mænd verden over taler åbnet om, nemlig følgerne af ufrivillig omskæring.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr kalenderår

Det har ikke været omkostningsfrit at træde frem på den måde, og fra Intact Denmarks side, kan vi kun med besvær udtrykke den enorme respekt, som alle aktive i foreningen besidder for Leos store mod, dybe eftertænksomhed og stærke vilje til at arbejde for børns grundlæggende rettigheder.

Leo stopper som aktiv i Intact Denmark, men hans indflydelse stopper ikke. Han har personligt påvirket mange siddende Folketingsmedlemmers holdning til omskæring af raske drenge og endnu vigtigere, han har påvirket familien Danmark. Mange så udsendelsen DR2 undersøger: Omskåret mod sin vilje og blev dybt berørt. Leo har gjort en væsentlig forskel for Danmarks børn.

Vi er selvfølgelig kede af at miste Leo i det aktive arbejde for børns ret til egen krop, men langt mere overvældende er glæden og benovelsen over at have arbejdet sammen med et menneske af Leos kaliber. Det har været berigende og stærkt. Når aldersgrænsen for omskæring af raske drenge bliver vedtaget, bliver det i høj grad Leos fortjeneste.

På vegne af Intact Denmark bestyrelse – af hjertet tak!

– Lena Nyhus, forkvinde

(Bestyrelsen har rekonstitueret sig i henhold til foreningens vedtægter og består nu af forkvinde Lena Nyhus, næstformand Mikael Aktor, menige medlemmer Hadi Riazi og Aaliyah Shaheen samt kasserer Svend Eide Joensen)