Læg kniven og gå væk fra barnet!

Da vi forleden modtog nedenstående interessante spørgsmål fra Kitty, tænkte vi det skal dæleme deles! (eller noget i den stil), for det er en herlig anledning til at gøre reklame for Penn & Tellers pikudsendelse (deres ord, ikke vores).

Den er ikke for sarte sjæle, for der er et overvældende penisser i alverdens former, farver og materialer, men værst af alt er det, fordi de viser flere omskæringer af spædbørn. Det er barskt at se på.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100,- pr. kalenderår

Hej igen – jeg har nu set denne video, og jeg er ganske forfærdet over at voksne mennesker kan få sig selv til at skære i et raskt lille barn.

Herhjemme finder jeg ikke, at man har ‘penismoden’ som omskåret – for mig er det kun noget der bør gøres af

1. fri vilje fra en myndig voksen

2. ved ekstrem forhudsforsnævring

Jeg vil rigtig gerne høre jeres tanker på denne video ifht. Danmark og hvad begrundelserne er herhjemme.

mvh. Kitty

Kære Kitty

Først og fremmest skal du have tak, fordi vi må dele dit gode spørgsmål med vores læsere. Vi er helt enige med dig i, at omskæring kun skal udføres, hvis der er væsentlige medicinske argumenter for det, eller hvis den voksne person tilvælger det for sig selv.

I USA
Penn & Teller fortæller i udsendelsen, at omskæringstraditionen i USA primært skyldes en lille gruppe læger med bl.a. J.Harvey Kellogg i spidsen (ham med cornflakesne), der mente, at indgrebet kunne kurere alverdens ting bl.a. masturbation, sindssyge, blindhed, epilepsi og andet skidt. De var inspireret af ældgammel traditionel omskæring, som den blandt andet er dyrket blandt jøder, muslimer og flere stammefolk.

I Danmark
I Danmark har omskæring i en kort periode i 1900 tallet været et indgreb, som blev udført på mange børn af hygiejnemæssige årsager og for at begrænse masturbation. Hvor mange børn der blev udsat for indgrebet vides ikke, men Intact Denmark kontaktes jævnligt af ældre mænd, der fortæller om deres personlige erfaringer i den forbindelse.

Medicinsk omskæring
Indgrebet har naturligvis også været udført af medicinske årsager. Det er ikke længere særligt udbredt. Der er dels kommet en langt større forståelse for forhudens vigtige funktioner og unikke følsomhed blandt læger og dels skabt nye behandlingsmetoder.

Hvis drenge eller mænd får urinvejsinfektioner, har vi i dag i stort omfang mulighed for at behandle dem med antibiotika, ligesom hos piger og kvinder. Forhudsforsnævringer behandles med nye metoder bl.a. blide stræk af huden kombineret med hormonsalve. Det hjælper i langt de fleste tilfælde.

Hvis operation er tvingende nødvendigt, vælger de fleste læger, at foretage et indgreb, der fjerner så lidt af forhuden som overhovedet muligt, så penissens naturlige funktion, følsomhed og udseende bevares.

Religiøse og kulturelt betingede omskæringer
Blandt Danmarks jødiske borgere er omskæring et ritual, der har været praktiseret i over 400 år (før den tid havde jøder ikke tilladelse til at slå sig ned i landet). Mens de omskæringer, der foretages med udgangspunkt i muslimsk tradition har været udbredt siden 1960’erne. Begge traditioner tager udgangspunkt i Guds/Jahves/Allahs bud til Abraham. Omskæringstraditionen er nævnt i Toraen og det gamle testamente, men er ikke direkte nævnt i Koranen.

Nogle mener, at Jesus i det Nye Testamente undsiger sig omskæringstraditionen, men det udlægger JesusNet.dk lidt anderledes og i øvrigt vældigt interessant.

Nogle omskæringer foretages af religiøse årsager, men for de fleste danskere med baggrund i omskæringskulturer er der simpelthen tale om en tradition, der udføres som en anledning til at feste for barnet, fordi man mener den omskårne penis er pænere, eller fordi man frygter diverse sygdomme.

Den frygt er nu helt overdrevet. Og alle mennesker har da ret til selv at beslutte, om der skal udføres kirurgi på deres kønsorgner. Ikke? Derfor er vi helt enige med Penn & Teller, når de siger

Læg kniven, gå væk fra barnet og gør ingen skade!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.