Bente Dalsbæk genudgiver debatbog om omskæring

Bente Dalsbæk genudgiver debatbog om omskæring

Bente Dalsbæk genudgiver debatbog om omskæringStudievært, forfatter, journalist, jurist og klummeskribent Bente Dalsbæk (Pyha! Sikken et flot CV) genudgiver debatbogen “Med eller uden skræl” i samarbejde med forlaget Dreamlitt.

I bogen (der måske skal have ny titel) interviewer Dalsbæk en række nøglepersoner i omskæringsdebatten blandt mange andre spændende personer daværende overrabbiner i Det Jødiske Samfund, Bent Lexner, overlæge og adj. professor Morten Frisch, samt en række forældre, om deres forhold til omskæring.

Bogen blev til i forlængelse af forfatterens egne overvejelser om hvorvidt hendes søn (med hendes daværende kæreste Naser Khader) skulle omskæres.

De endte med at beslutte, at sønnike skulle forblive intakt. Dermed får han selv muligheden for – som voksen – at beslutte forhvidt hans kulturelle og religiøse tilknytning til Islam skal udtrykkes ved amputation af en funktionel og følsom del af hans kønsorgan. Bente Dalsbæk udtrykker det sådan (frit citeret efter hukommelsen) “Mon kulturen sidder i dilleren eller i hummussen? Jeg tror den sidder i hummussen.”.

Naser Khader har delt sine tanker om omskæring i et interview med Intact Denmark. Det kan ses her Naser Khader om omskæring: Ikke relevant længere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.