Rituel omskæring er ikke for børn

10676127_10204712771396699_3506175749177475642_n

Onsdag d. 22.10. var der høring i Fællessalen på Christiansborg. Emnet var rituel omskæring af raske drengebørn… Skriver Birgitte Søe i kronikken Rituel omskæring er ikke for børn blev bragt i Fyens Stiftstidende d. 29. oktober 2014.

Birgittte er næstformand i Venstre Ungdom og stod bag den resolution vedr. omskæring af raske børn som Venstres Ungdom vedtog allerede i 2013.

Fyens Stiftstiden har tidligere lagt sider til heftig debat om omskæring, det har helt givet været underholdende for læserne bla. Omskæring er lemlæstelse bragt d. 22. januar 2014.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun 100,- om året

5 kommentarer til “Rituel omskæring er ikke for børn

 1. Godt brølt, Karsten Larsen.
  Det er desværre sådan, at forsvarerne for drengeomskærelse, i sær de ortodokse jøder, ikke er modtagelige for moderne menneskelig logik. Det er fuldkommen overbevisende, at drengebabyer bliver taget som gidsler. Det kunne svare til, at en badidosrocker lader sin drengebaby tatovere over hele kroppen, fordi faderens tatoveringerne giver faderen rocker- identitet!
  Tv-journalist Martin Krasnik omskar sin søn, fordi omskærelsen var afgørende for – ikke barnets identitet – men ved-gud faderens jødiske. Er det ikke skammeligt? Jamen, det sagde han….

  Lena, tak for svar. Jeg forstår, at ens kommentarer alene kan ses/findes i sammenhæng med en artikel/et indlæg, altså på samme side. Det lyder rimeligt, hav det godt

 2. Alle dine kommentarer bliver godkendt og offentliggjørt så hurtigt, som jeg kan følge med Eske. Lige nu ligger der ingen kommentarer af nogen art, hverken fra dig eller fra andre, der ikke er blevet offentliggjort.

  Kan du have skrevet dem på et andet indlæg? Hvis du kan huske temaet for kommentaren ser jeg dem gerne lige igennem og sender dig et link til den, forudsat der ikke er sket en teknisk fejl af en eller anden art.

  – Lena

 3. Det er en interessant debat, men den hører ikke til her.

  I Intact Denmark interesserer vi os alene for børns grundlæggende ret til egen krop og til beskyttelse mod potentielt skadelige traditioner.

  – Lena Nyhus, forkvinde

 4. Omskæring – stamme-tilknytning – stamme-undertrykkelse – stamme-loyalitet – stamme-adfærd: Jødiske og muslimske drenge skal omskæres – fordi den jødiske for 3000 år siden og den muslimske stamme for 1400 år siden har indgået en pagt med deres forestillede respektive guder. (Det er da en underlig aftale – der kun kan betyde, drengene skal stigmatiseres, så de ikke kan fornægte eller løbe fra deres stamme-tilhørsforhold. Måske bliver det også sværere at onanere, så omskæringen fremmer stammes børne-avl). Jeg savner generel stillingtagen til, hvordan vi i den vestlige verden forholder os til gamle stamme-kulturer, der hævder, deres stamme-kultur med tilhørende stamme-undertrykkelse, stamme-loyalitet og stamme-lovgivning er “religioner”, som vi skal respekteres i vores sekulære samfund både hvad overtro angår samt de til stammen knyttede ritualer, regler om adfærd, regler om spise – og deres straffelovgivning for ikke at indordne sig under stamme-lovene.
  Jøder og muslimer er frie borgere i demokratiske samfund, men stammen kræver sin ret til at herske over ethvert barn, der er født af stamme-forældre. Derved indskrænkes barnets borgerlige rettigheder. Stammen tiltager sig ret til indoktrinering med stamme-livssyn med stamme-overtro og stamme-adfærd fra fødslen. Stamme-kultur i demokratiske samfund skaber et dilemma for alle stamme-børn, der alle skal vokse op midt inde i en for stammen fremmed kultur. Som ved alle andre sekteriske livsformer skabes i barnet indre spændinger. Det tvinges til at vælge mellem forældrenes stamme-livssyn og stamme-tilhørsforhold eller antage et moderne, demokratisk (sekuklært) livssyn. De voldsomme spændinger mellem deres forældres gamle stamme-livsform og moderne, demokratisk livsform vil hos nogle uvægerlig føre til “radikaliseret” adfærd. For at undertrykke den ene kultur, barnet har i sig, vil det være tvunget til at foragte den og vise sig som ekstrem tilhænger af den anden. Islam har ingen religion/alt er religion. Islam er ingen religion i vores forstand – men er fortsat en stamme-kultur, hvor religion (overtroen) er en integreret og uadskillelig del af hverdagen. (Ingen sekularisering). – Hvor langt skal vi i demokratiske samfund lade os presse til at lade stamme-folk udføre deres undertrykkende livsform overfor vore medborgere, som lever i vores samfund både som frie borgere – men også tvangsunderlægges gamle stamme-kulturers 1000-vis af regler ? Tilflyttere fra Thailand, Kina, Vietnam, Afrika og alle andre dele af verden giver ikke problemer i Vesten. De medbringer ikke og forlanger ikke at ville bevare en stamme-kultur midt i vores demokratiske samfund. Jøder har en delvis demokratiseret livsform, mens den er helt gal med det muslimske stammesamfund – hvis formål er en åbenlys krigerisk indstiling imod os og bekæmpelse af vores samfund. Sætter vi ingen grænser for stamme-kultur? – heller ikke, når den åbenlys erklærer at være vores samfundsform fjendtligt stemt? Det må være Vestens parlamenter, der må sætte grænser for gamle stamme-kulturers udfoldelsesmuligheder i Vesten…..eller skal alt være tilladt blot ved at sætte etiketten “religion” på gamle, forstokkede stammekulturer?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.