4 benhårde spørgsmål til omskæringsfortalere

Ole Birk OlesenOle Birk Olesen fra Liberal Alliance har længe arbejdet hårdt for at italesætte urimeligheden ved omskæring af raske drengebørn. Blandt andet gav sine sine folketingskolleger en noget usædvanlig forhudsudfordring. Det danske folketing er nok det eneste parlament i verden, der nogen sinde har fået sådan en opfordring. Om nogen bed på melder historien ikke noget om.

Nu har OBO gjort det igen. Denne gang med 4 konkrete spørgsmål til tilhængere af drengeomskæring. Det ene lyder:

Sundhedsstyrelsen siger, at drenge kan omskæres uden risiko, hvis omskæringen foretages korrekt af en læge. Læger kan også fjerne små børns lillefingre uden risiko, hvis de gør det korrekt. Bør det være tilladt at amputere små børns lillefingre uden en medicinsk begrundelse?

Læs de øvrige spørgsmål på Berlingskes POLITIKO 4 spørgsmål som omskæringstilhængere ikke vil svare på.

Debatten raser videre rundt omkring på nettet bla. på Ole Birk Olesens og Martin Krasniks Facebookprofiler. Giv gerne dit besyv med, men husk “det gavner ikke omskæringsdebatten, at vi dæmoniserer hinanden”, som Özlem Cekic sagde ved gårsdagens høring. Özlem er forresten tilhænger af drengeomskæring.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100,- om året

Læs om andre politikeres holdning til omskæring af raske børn her