Intact Denmarks næstformand Leo Milgrom taler ved høring om drengeomskæring på Christiansborg

Skærmbillede 2014-10-22 kl. 06.49.50

Endelig tager Folketingets politikere spørgsmålet om drengeomskæring alvorligt og afholder en høring på Christiansborg om omskæring af raske drenge, det der kaldes ikke-terapeutisk omskæring. Formålet er at undersøge om, det er hensigtsmæssigt at indgrebet fortsat må foretages i Danmark eller om der bør indføres en nedre aldersgrænse for indgrebet på f.eks.18 år.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 om året

Det bliver såmænd en dag med en perlerække af kompetente indlægsholdere, så alle de fremmødte politikere og øvrige tilhørere kan ikke undgå at blive klogere på emnet. Se hele programmet for dagen her.

Høringen afholdes af Tværpolitisk Netværk for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder.

Høringen åbnes af netværkets forkvinde Mette Gjerskov (S), der i går overraskede ved at udsende en meget spændende  udmelding Er det ok at omskære små drengebørn? Heri fortæller hun bl.a. at hun som udgangpunkt mener, at der bør indføres en aldersgrænse på 18 år, men at hun er åben for gode argumenter fra omskæringsfortalere….

Jeg tror nu alligevel, at jeg ender med at være imod, at man skærer i små drenge, når der ikke er nogen som helst lægelig begrundelse for at gøre det. Jeg tror nu alligevel, at jeg ender med at mene, at det er et overgreb. Jeg tror nu alligevel, at jeg ender med at synes, at drenges rettigheder går forud for religiøse og kulturelle traditioner og ritualer. Men hvem ved – måske bliver jeg klogere på onsdag? (Mette Gjerskov)

Intact Denmarks næstformand og medstifter Leo Milgrom taler som den allerførste om sin oplevelse som ufrivilligt omskåret. Han har tidligere fortalt om sine erfaringer i bla. kroninikken Kan du give mig min forhud tilbage? og i TV-udsendelsen DR2 Undersøger: Omskåret mod sin vilje.

2 kommentarer til “Intact Denmarks næstformand Leo Milgrom taler ved høring om drengeomskæring på Christiansborg

  1. IMF siger på den ene side… på den anden side…

    Såvidt jeg forstår konkluderer de, at der ikke er noget konventionsbrud forbundet med at aldersbegrænse omskæring af raske personer, men at det på den anden side heller ikke er fordret.

    Jeg glæder mig til at høre, hvordan de forklarer det i forhold til bla. Bioetikkonventionens artikel 6 stk. 1 og princippet i Sundhedslovens §52 stk 2, der jo klart pålægger læger at de ikke må operere på raske personer, der ikke kan give oplyst samtykke.

    Det er simpelthen dybt uetisk.

    – Lena Nyhus, forkvinde

  2. Hvad siger Institut for Menneskerettigheder? Efter orientering på instituttets hjemmeside ser det ud til, at dets aktiviteter er vendt imod almindelige danskere (vesterlændinge) og gør sig til forsvar for fortsat uindskrænket frihed for stamme-kulturer til at under-tvinge dets stamme-undersåtter på barbarisk vis ved tanke-tvang og tvangsudførelse af stamme-handlinger – selvom stamme-kulturen er flyttet ind i vestlig, demokratisk samfund med menneskerettigheder.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.